Havelange nebude vidieť otvorenie MS v nemocnici

NETKY.SK • 12 Jún 2014, 12:43 • 2 min
Havelange nebude vidieť otvorenie MS v nemocnici

RIO DE JANEIRO - Bývalý prezident Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) Joao Havelange prekonal infekčné ochorenie dýchacích ciest a po šiestich dňoch ho prepustili z nemocnice v Riu de Janeiro práve včas, aby stihol sledovať štvrtkové otvorenie XX. majstrovstiev sveta.

slovakia

left justify in out

Telo už 98-ročného Brazílčana podľa lekárov dobre zareagovalo na liečbu v zariadení samaritánov, kde v roku 2012 dva mesiace bojoval o život.

 

Havelange viedol FIFA v rokoch 1974 až 1998, na čele organizácie ho vystriedal súčasný prezident Sepp Blatter. Jeho zásluhy o modernizáciu a komercionalizáciu futbalu zatienili odhalenia o korupcii. Bývalý olympionik - plavec a vodný pólista - sa v decembri 2011 zriekol členstva v Medzinárodnom olympijskom výbore (MOV). Podľa zistení etickej komisie FIFA mal prsty v krachu marketingového partnera organizácie, spoločnosti ISL. Obohatil sa pri tom o najmenej milión dolárov. Namočený bol aj jeho zať, exprezident Brazílskej futbalovej konfederácie Ricardo Teixeira. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies