Hasenie lesného požiaru v provincii Cáceres sťažuje silný vietor

NETKY.SK • 7 August 2015, 19:26 • 2 min
Hasenie lesného požiaru v provincii Cáceres sťažuje silný vietor

MADRID - Za necelé dva dni zničili plamene jedného z najväčších lesných požiarov tohtoročného leta v Španielsku, ktorého dejiskom je provincia Cáceres na západe krajiny, už okolo 5000 hektárov zalesneného územia i poľnohospodármi využívaných plôch.

slovakia

left justify in out

Obyvateľov obcí Acebo a Perales del Puerto, ako aj návštevníkov troch kempingov v okolí pohoria Sierra de Gata dnes museli evakuovať, píše tlačová agentúra DPA s odvolaním sa na zdroje z radov hasičov a tamojšieho Červeného kríža.
     

Medzi asi 1500 evakuovanými osobami je aj mnoho turistov.
     

Na boji s požiarom, ktorý tu vypukol vo štvrtok, sa podieľa okolo 350 príslušníkov hasičského zboru a ozbrojených síl, ako aj posádky siedmich lietadiel a ôsmich vrtuľníkov.
     

Hasiace práce v oblasti výrazne sťažuje silný nárazový vietor.
     

Kompetentní predpokladajú, že tento požiar bol založený úmyselne. Aj predseda regionálnej vlády Guillermo Fernández Vara sa vyjadril, že všetko tomu nasvedčuje.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies