Hantuchová prehrala v Sofii na úvod s Vinciovou, Wozniacka vítazne

NETKY.SK • 31 Október 2012, 09:17 • 2 min
Hantuchová prehrala v Sofii na úvod s Vinciovou, Wozniacka vítazne

Hantuchová prehrala v Sofii na úvod s Vinciovou, Wozniacka vítazne - Tenis Slovenskej tenistke Daniele Hantuchovej nevyšiel vstup do malých MS WTA Tour v Sofii (dotácia 750. 000 dolárov).

slovakia

left justify in out

img

Slovenskej tenistke Daniele Hantuchovej nevyšiel vstup do "malých" MS WTA Tour v Sofii (dotácia 750.000 dolárov). Zverenka španielskeho trénera Eduarda Nicolasa prehrala v otváracom dueli turnaja ako nasadená sedmička so štvorkou "pavúka" Taliankou Robertou Vinciovou za 65 minút hladko v dvoch setoch 1:6 a 2:6. Hantuchová si tak skomplikovala šance na postup do semifinále. Vo večernom zápase skupiny s označením SERDIKA zdolala nasadená jednotka Dánka Caroline Wozniacka turnajovú päťku Su-Wei Hsieh z Taiwanu za 61 minút 6:2 a 6:2. V úvodnom dueli skupiny SREDEC zvíťazila domáca Bulharka Cvetana Pironkovová nad Číňankou Ťie Čeng v troch setoch 2:6, 6:4 a 7:6 (4).
      Hantuchová nezachytila úvod stretnutia s Vinciovou, keď dvakrát stratila podanie a Talianka si vybudovala náskok 5:0. Slovenka síce následne odvrátila hrozbu "kanára", no Vinciová pri vlastnom servise spečatila zisk prvého setu. Rodáčka z Taranta ťažila z výborného pohybu po dvorci, účinne využívala slajzované bekhendy i stopbaly a nedovolila Hantuchovej dostať sa do správneho rytmu. V druhom dejstve svetová deblová jednotka po dvoch brejkoch odskočila Hantuchovej na 5:1 a zápas dotiahla do úspešného konca. V ôsmom geme premenila vďaka esu hneď prvý mečbal a upravila vzájomnú bilanciu so Slovenkou na 3:2.
      Hantuchová po zápase priznala, že Vinciová zvíťazila zaslúžene. "Roberta bola dnes po všetkých stránkach lepšia. Robila minimum chýb, nedala mi rytmus. Počas celého zápasu som sa nevedela dostať do tempa. Ťažko sa mi vyrovnávalo s nadmorskou výškou 600 metrov, ktorá je podobná ako v Madride, nedokázala som dobre kontrolovať údery. Podmienky však boli pre obe rovnaké, Vinciová sa im prispôsobila oveľa lepšie. Tréner Nicolas mi na konci prvého setu zdôrazňoval, aby som toľko neotvárala dvorec. V druhom dejstve to bolo z mojej strany trochu lepšie, no určite to nebol výkon, s ktorým by som mohla byť spokojná. Vinciovej slajzy vyskakovali nízko a nemohla som ju tlačiť. Ani z forhendu ani z bekhendu som nenašla kľúč k tomu, aby som ju vo výmenách mohla nejako ohroziť. Roberta navyše aj veľmi dobre podávala, bola jednoducho na dvorci lepšia," povedala pre TASR Hantuchová, ktorá napriek úvodnej prehre ešte nehádže flintu do žita. "Tento turnaj je špecifický, pretože aj po prehre ešte máte jednu šancu. V zápasoch proti Wozniackej a Hsieh vo štvrtok a v piatok však budem musieť podať o 100 percent lepší výkon ako dnes, ak chcem pomýšľať na úspech."
      Hantuchová sa kvalifikovala do Sofie vďaka februárovej úspešnej obhajobe titulu na turnaji série International v thajskej Pattayi. Pre bývalú svetovú päťku je to tretia účasť v rade na "malých MS". Prvé tri ročníky podujatia sa uskutočnili na indonézskom ostrove Bali. Vlani skončila Hantuchová v 1. kole na rakete Nemky Sabine Lisickej, predvlani postúpila do semifinále. V úvodnom ročníku turnaja sa predstavila Hantuchovej kolegyňa z fedcupovej reprezentácie Magdaléna Rybáriková, ktorá nepostúpila zo základnej skupiny.
      
      skupina SERDIKA:
      Roberta Vinciová (4-Tal.) - Daniela HANTUCHOVÁ (7-SR) 6:1, 6:2
      Caroline Wozniacka (1-Dán.) - Su-Wei Hsieh (5-Taiw.) 6:2, 6:2
      skupina SREDEC:
      Cvetana Pironkovová (8-Bul.) - Ťie Čeng (6-Čína) 2:6, 6:4, 7:6 (4).

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies