Gyömbér sa v Ríme aklimatizoval, chce pomôcť reprezentácii

NETKY.SK • 1 September 2015, 20:39 • 2 min
Gyömbér sa v Ríme aklimatizoval, chce pomôcť reprezentácii

SENEC - Slovenský futbalový reprezentant Norbert Gyömbér nastúpil v najcennejšom drese naposledy pred viac ako desiatimi mesiacmi 12. októbra 2014, a to vo víťaznom stretnutí v Borisove s domácim Bieloruskom (3:1) v kvalifikácii o postup na budúcoročné majstrovstvá Európy do Francúzska.

slovakia

left justify in out

V ďalších štartoch ho pribrzdila novembrová zlomenina členka, pre ktorú rodák z Revúcej odohral za taliansku druholigovú Cataniu Calcio v jarnej časti sezóny 2014/2015 iba 40 minút. Defenzívny univerzál je však už zdravotne v poriadku, objavil sa v 25-člennej nominácii trénera národného A-tímu SR Jána Kozáka na blížiaci sa kvalifikačný dvojzápas proti Španielsku (5. 9. v Oviede) a Ukrajine (8. 9. v Žiline), navyše ako nová akvizícia AS Rím. Gyömbér bude na výpožičke vo "večnom meste" do 30. júna 2016 a "vlci" si následne budú môcť uplatniť opciu na trvalý prestup na tri roky.


"Myslím si, že som sa už dosť dobre aklimatizoval," povedal na utorkovom popoludňajšom zraze slovenskej reprezentácie v Senci 23-ročný (nar. 3. júla 1992) Gyömbér k nedávnemu príchodu do AS Rím a pokračoval: "Pomohlo mi aj to, že už dva roky som v Taliansku a naučil som sa celkom dobre jazyk. Zo športovej stránky nastala zmena v tom, že AS Rím je svetový veľkoklub a pôsobím teraz s najlepšími hráčmi na Apeninskom polostrove. V tomto je to pre mňa nové."


V doterajších dvoch kolách tohto ročníka najvyššej súťaže Serie A zatiaľ nedostal od trénera Rudiho Garcíu príležitosť, na úvod 22. augusta vo Verone proti miestnemu Hellasu (1:1), ako aj následne doma proti majstrovskému Juventusu Turín (2:1) v nedeľu 30. augusta sedel Gyömbér "len" na lavičke náhradníkov. "Asi by som klamal, keby som povedal, že ma to nemrzí. Som profesionál, chcem hrať. Aj keď viem, že bude veľmi ťažké pri obrovskej konkurencii v rímskom mužstve dostať sa na ihrisko. Určite však dám do toho všetko a budem čakať na svoju šancu, ponúknutú od kouča."


Bývalý obranca či defenzívny stredopoliar FK Dukla Banská Bystrica sa na utorkovom zraze pri Slnečných jazerách zvítal so spoluhráčmi z reprezentácie a teší sa na duely proti Španielsku a Ukrajine. "Každý z chalanov i realizačného tímu je už myšlienkami pri blížiacom sa kvalifikačnom dvojzápase, ja nie som výnimka. Španielsko je veľmi ťažký súper. V Oviede to bude v sobotu veľmi náročný súboj, minimálne taký, ako bol vlani v októbri ten náš víťazný v Žiline (2:1, pozn.). Ak ma tréner postaví a bude chcieť odo mňa, aby som tímu pomohol, budem sa, samozrejme, snažiť ako v každom jednom vystúpení podať čo najlepší výkon. Verím, že sa nám aj v oslabenom zložení podarí na horúcej španielskej pôde dosiahnuť dobrý výsledok," skonštatoval Norbert Gyömbér.
Zaujímavé je, že viacerí futbalisti z Kozákovho kádra len nedávno zmenili klubový dres: okrem spomenutého Gyömbéra sú to tiež Juraj Kucka (FC Janov /odchod/ - AC Miláno /príchod/), Erik Sabo (FC Spartak Trnava - PAOK Solún), Miroslav Stoch (Fenerbahce Istanbul - Bursaspor) a Adam Nemec (FC New York City - Willem II Tilburg).


"Som rád, že Gyömbér je v prvom rade zdravotne v poriadku. Teší ma, že je fit a má vyriešenú svoju futbalovú budúcnosť. Je mladý, talentovaný chlapec, v troch kvalifikačných stretnutiach ukázal svoju silu a kvalitu. Teraz sa dostal do spoločnosti veľmi kvalitných hráčov, do veľkého klubu AS Rím. Motiváciou pre neho musí byť denno-denná práca. Keď sa dostane na ihrisko, je to veľké plus," vyjadril sa kouč slovenskej reprezentácie Ján Kozák na margo zmeny klubovej príslušnosti Norberta Gyömbéra.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies