Grécka vláda prežila hlasovanie o dôvere

NETKY.SK • 11 Október 2014, 10:07 • 2 min
Grécka vláda prežila hlasovanie o dôvere

ATÉNY - Grécky parlament vyslovil v noci z piatka na sobotu dôveru vláde premiéra Antónisa Samarása. Za vyslovenie dôvery hlasovalo 155 poslancov v 300-člennom parlamente.

slovakia

left justify in out

O hlasovanie požiadal premiér, aby dokázal, že jeho vláda má stále podporu poslancov a môže pokračovať v plnení podmienok medzinárodných veriteľov. Samarás, ktorého kabinet je v polovici štvorročného funkčného obdobia, sa tiež chce v každom prípade vyhnúť predčasným parlamentných voľbách. V prieskumoch sa totiž vládni konzervatívci pohybujú až za opozičnou socialistickou Koalíciou radikálnej ľavice (SYRIZA), ktorá by v prípade víťazstva vo voľbách chcela prehodnotiť podmienky 240-miliardovej pôžičky od eurozóny a Medzinárodného menového fondu.

 

"Jediná vec, ktorá teraz znepokojuje trhy, je politické riziko, to znamená, či sme schopní udržať politickú stabilitu. Týmto hlasovaním sme stabilitu opäť upevnili," povedal po hlasovaní Samarás.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies