Grécka vláda má väčšinu na schválenie dôchodkovej reformy

NETKY.SK • 11 Január 2016, 08:47 • 2 min
Grécka vláda má väčšinu na schválenie dôchodkovej reformy

ATÉNY - Grécka vláda bude schopná v parlamente presadiť nevyhnutnú dôchodkovú reformu. Uviedol to podpredseda gréckej vlády Yannis Dragasakis pre noviny Avgi. Ide o jedno z opatrení, ku ktorému sa vláda zaviazala v rámci medzinárodného záchranného programu.

slovakia

left justify in out

Grécko pripravilo návrh, ktorý počíta so zlúčením šiestich dôchodkových fondov do jedného. Možné škrty v budúcich dôchodkoch by mohli dosiahnuť až 30 %. Návrh by mal byť do parlamentu predložený koncom tohto mesiaca. "Vláda má silnú a pevnú (parlamentnú) väčšinu,“ povedal Dragasakis. "Schválenie relevantného zákona však nebude stačiť,“ doplnil s tým, že vláda by mala taktiež získať podporu pracujúcich a politických strán.


V Grécku sa proti tomuto plánu objavujú protesty. Návrh zmien je však súčasťou balíka reforiem, ktoré musí Grécko schváliť, aby úspešne prešlo prvou revíziou záchranného programu. To je potrebné na to, aby sa mohli začať rokovania o úľavách na gréckom dlhu.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies