Glváč: Múzeum pod Slavínom podporí aj Fico

NETKY.SK • 9 Júl 2015, 18:15 • 2 min
Glváč: Múzeum pod Slavínom podporí aj Fico

BRATISLAVA - Projekt múzea pod Slavínom v Bratislave podporí aj premiér Robert Fico.

slovakia

left justify in out

Ako agentúru SITA informovala hovorkyňa rezortu obrany Martina Balleková, minister obrany Martin Glváč sa dnes stretol s primátorom Bratislavy Ivom Nesrovnalom a informoval ho o ďalších krokoch.

 

„Máme podporu predsedu vlády. Prisľúbil mi, že zo svojej rezervy vyčlení peniaze, ktoré použijeme na projektovú dokumentáciu a statické posudky,“ uviedol Glváč. Financovanie projektu však bude potrebné zabezpečiť aj z ďalších zdrojov. „Naším cieľom je, aby sme budúci rok mali na Slavíne niečo nové,“ zdôraznil šéf rezortu obrany. 

 

„Za tie dva mesiace sa niekoľkokrát stretla pracovná skupina a dnes máme na stole konkrétne výsledky. Musíme však ešte doriešiť technickú stránku, vyriešiť otázku statiky a vypracovať architektonickú štúdiu,“ uviedol Nesrovnal. S iniciatívou vybudovať pod pamätníkom na Slavíne stálu expozíciu prišiel minister obrany Glváč a po dohode s primátorom Bratislavy vytvorili pracovnú skupinu, ktorá sa projektom zaoberá. 

 

Pod Slavínom by mala vzniknúť Stála expozícia oslobodzovania Slovenska 1944 – 1945. V strede priestorov bude podľa predbežných návrhov auditórium a po obvode budú umiestnené exponáty, z ktorých časť zabezpečí aj Vojenský historický ústav. V auditóriu by sa podľa návrhu mali konať prednášky a premietať dokumenty. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies