Ghanu postihlo najväčšie nešťastie za posledné roky: Pri zážke autobusu s nákladným vozidlom zomreli desiatky ľudí

NETKY.SK • 18 Február 2016, 11:39 • 2 min
Ghanu postihlo najväčšie nešťastie za posledné roky: Pri zážke autobusu s nákladným vozidlom zomreli desiatky ľudí

AKKRA - Na 71 stúpol dnes počet obetí havárie autobusu, ktorý sa v strednej oblasti afrického štátu Ghana čelne zrazil s nákladným autom. S odvolaním sa na miestnych lekárov o tom informovala agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Tragédia sa stala v noci nadnes pri meste Kintampo v regióne Brong Ahafo približne 420 kilometrov severne od hlavného mesta Akkra. Autobus preplnený cestujúcimi narazil do nákladného vozidla prevážajúceho prepravky s rajčinami.

 

"Počet obetí vyskočil na 71. Veľmi sa usilujeme zachrániť zvyšok zranených," uviedol riaditeľ štátnej nemocnice v Kintampo Bismark Owusu Fosu s tým, že niekoľko vážne zranených osôb letecky previezli do oblastných nemocníc.

 

Na základe prvotného vyšetrovania a výpovedí svedkov polícia usudzuje, že pod nešťastie sa podpísala technická porucha na autobuse, pravdepodobne zlyhane bŕzd.

 

Podľa miestnej polície autobus dopravnej spoločnosti Metro Mass Transit smeroval z druhého najväčšieho mesta krajiny Kumasi do severoghanského mesta Tamale. Podľa miestnych médií ide o najhoršie nešťastie svojho druhu v tejto západoafrickej krajine za uplynulé roky.

 

Ghana, podobne ako iné africké krajiny, bojuje s relatívne vysokou bilanciou obetí dopravných nehôd na cestách v dôsledku ich nevyhovujúceho stavu, bezohľadnosti vodičov, ako aj zlého technického stavu vozidiel.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies