Generálna prokuratúra eviduje trestné oznámenie lekára Petra Liptáka

NETKY.SK • 20 Február 2015, 12:48 • 2 min
Generálna prokuratúra eviduje trestné oznámenie lekára Petra Liptáka

BRATISLAVA - Generálna prokuratúra (GP) SR eviduje trestné oznámenie bratislavského všeobecného lekára Petra Liptáka, ktoré podal pre všeobecné ohrozenie na neznámeho páchateľa.

slovakia

left justify in out

Za to majú byť podľa lekára zodpovední všetci doterajší ministri zdravotníctva. Spolu s poslancami parlamentu sa mali vraj podieľať na ohrození života a zdravia pacientov umožnením biznisu s liekmi na Slovensku.

 

"MUDr. Peter L. osobne podal 18. februára na Generálnu prokuratúru Slovenskej republiky trestné oznámenie. To posúdi a o spôsobe jeho vybavenia rozhodne prokurátor trestného odboru GP SR," uviedla dnes pre TASR hovorkyňa GP SR Andrea Predajňová. "Vnímam to ako ohrozenie života a zdravia svojich chronických pacientov. Život chronického pacienta je veľmi krehký, pokiaľ nezoženie svoje lieky, môže zomrieť," povedal vo štvrtok 19. februára Lipták.

 

V trestnom oznámení Lipták postupne rok za rokom opisuje, ako malo dôjsť k ovládnutiu slovenských lekární a obchodu s liekmi. Spomína napríklad znižovanie DPH na lieky, zavedenie referencovania cien liekov či liekovú reformu bývalej vlády. Súčasná situácia, keď sa viaceré lieky pre nízke ceny vyvážajú do zahraničia a chýbajú tak pre slovenských pacientov, je podľa neho už len výsledkom dopredu pripravených krokov. "Celý systém je zvrátený," píše v oznámení.

 

Vyšetrovateľom odporúča, aby si posvietili na vzťahy poslancov s lobistami finančných skupín. Zákonodarcom zároveň Lipták odkázal, že kým oni podávajú trestné oznámenie na neho pre vyjadrenia o daroch, on ho podáva na mafiu.

 

Lipták sa dostal prednedávnom do povedomia verejnosti vyjadreniami o prijímaní darov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies