Sivák pred svojou titulovou obhajobou: S Kroftom predviedol pekný výkon, ale nevidím na ňom nič extra

NETKY.SK • 9 Máj 2023, 18:00 • 2 min
Sivák pred svojou titulovou obhajobou: S Kroftom predviedol pekný výkon, ale nevidím na ňom nič extra

Historicky prvým šampiónom organizácie Real Fight Aréna je Václav „Bad Boy“ Sivák. Titul vo váhe do 66 kilogramov pod K1 pravidlami získal proti Patrikovi Záděrovi a vzápätí sa mal predstaviť aj v ruskej RCC. Tesne pred zápasom však k súboju nedošlo a Sivák prezradil, že ešte stále nie je stopercentne fit.

slovakia

left justify in out

Medzičasom sa mal k titulovej šanci prebojovať aj Jakub Krofta, no ten tvrdo narazil na rakúsko-čečesnkého bojovníka Ruslana Tokhtarova. Práve Tokhtarov bude súperom Siváka v jeho prvej titulovej obhajobe a tá prebehne už túto sobotu na turnaji RFA 10 v Havířove. Lístky sú dostupné v sieťach Predpredaj.sk a Ticketportal.cz.

 

img

 

Čo sa stalo v Rusku?

Vo februári mal Vašek Sivák opäť zápasiť v ruskej organizácii RCC proti kickboxerskej hviezde Kimranovi Nabatimu. Krátko pred zápasom ale dostal od lekára odporúčanie, aby v rámci zachovania jeho zdravia zápas zrušil. Sivák poslúchol a ani po troch mesiacoch na tom stále nie je po zdravotnej stránke ideálne: „Nemôžem povedať, o aké zranenie ide, ale je to čím ďalej lepšie. Stále však nie som 100 % fit.“

 

Aj keď to vo februári nevyšlo, RCC má o Siváka naďalej záujem. Rovnako to má aj český Bad Boy, ktorý v najbližšej dobe plánuje svoj návrat do Ruska. „S RCC komunikujeme a bavíme sa o ďalšom veľkom zápase. Dúfam, že zápas s Nabatim bude. Naposledy to bolo narýchlo a nebol som zdravotne v pohode,“ povedal Vašek Sivák.

 

img

 

Cesta k titulu RFA

V RFA sa Sivák ukázal dokopy dvakrát, v oboch prípadoch zápas išiel až do bodového rozhodnutia. Vo svojom debute v organizácii stál proti nemu Francúz Alexis Laugeois, ktorý ukázal obrovskú tvrdosť a odolnosť. So Sivákom prežil až do bodového rozhodnutia, no nijaký spôsobom českého bombardéra neohrozil.

 

So skóre 21-0 nastupoval ako neporazená hviezda svetových rozmerov do historicky prvého titulového zápasu organizácie proti Patrikovi Záděrovi. Na začiatku 3. kola dostal Záděra brutálny high kick a len veľkým zázrakom sa dokázal z počítania zotaviť. Štvorkolovú skvelú bitku plnú prestreliek napokon vyhral Sivák na body a stal sa prvým šampiónom RFA.

 

 

Tokhtarov je tvrdý, ale nič extra

Päť mesiacov po titulovom zápase so Záděrom sa Vašek Sivák ukáže pred domácim fanúšikmi znova. Jeho súperom bude Ruslan Tokhtarov. „Tvrdý súper, ale na nevidím na ňom nič extra. S Kroftom predviedol pekný výkon,“ zhodnotil Sivák svojho najbližšieho súpera. „Budem si musieť dať pozor na jeho ruky, ale ja si idem po výhru a predviesť najlepší výkon,“ doplnil.

 

Všetky Sivákove zápasy, vrátane Tokhtarova túto sobotu, boli vypísané pod K1 pravidlami. Sám Vašek sa však vôbec nebráni ani malým rukaviciam: „Všetko je možné. Real Fight pravidlá sa mi veľmi páčia. Uvidíme, čo budúcnosť prinesie,“ povedal Sivák. Najbližšie sa ukáže v klietke 13. ája na turnaji RFA 10 a sledovať ho môžete aj cez platformu PPV.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies