General Motors očakáva tento rok najvyšší predaj áut v USA od roku 2001

NETKY.SK • 11 Január 2015, 21:06 • 2 min
General Motors očakáva tento rok najvyšší predaj áut v USA od roku 2001

DETROIT - Šéfka najväčšej americkej automobilky General Motors (GM) Mary Barraová predpokladá, že tento rok bude pre automobilky úspešný a predaj by mohol dosiahnuť 14-ročné maximum. Informoval o tom portál RTTnews.

slovakia

left justify in out

Barraová tento týždeň uviedla, že rok 2015 by mal byť najlepším od roku 2001. Ako dodala, predaj áut by mala potiahnuť zlepšujúca sa situácia v ekonomike a na trhu práce, ďalej nové modely, nižšie ceny pohonných látok a mladší zákazníci, ktorí sa vracajú na trh. Americká ekonomika, ako aj predaj áut sa od roku 2009 neustále zlepšujú, čo signalizuje, že automobilový priemysel má ešte dosť priestoru na ďalší rast, dodala Barraová v Detroite, kde sa v pondelok (12.1.) začne medzinárodný autosalón.

 

Šéfka GM predpokladá, že v tomto roku by sa mohlo v Spojených štátoch predať od 16,5 milióna do 17 miliónov áut. Naposledy sa v USA podarilo 17 miliónov vozidiel predať v roku 2001. V minulom roku sa podľa odhadov v automobilovom priemysle predalo v USA okolo 16,5 milióna áut.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies