Gattuso po remízovom debute v Benevente: Radšej ranu nožom

NETKY.SK • 4 December 2017, 13:11 • 2 min
Gattuso po remízovom debute v Benevente: Radšej ranu nožom

RÍM - Trénerský debut Gennara Gattusa na lavičke futbalistov AC Miláno sa skončil viac ako rozpačito. Benevento Calcio v nedeľu v 15. kole prekvapujúco doma remizovalo s "Rossoneri" 2:2, keď o zisku vôbec prvého ligového bodu v sezóne pre nováčika rozhodol gól brankára Alberta Brignoliho.

slovakia

left justify in out

V piatej minúte nadstaveného času Brignoli šokoval favorizovaných hostí, keď sa v pokutovom území vrhol do centra Danila Cataldiho z priameho kopu a hlavičkou zariadil deľbu bodov.

 

"Je ťažké opísať emócie, ktoré teraz cítim. Rozmýšľal som asi takto - prehrávame 1:2 a je 95. minúta, nemáme čo stratiť. Tak som sa vybral do šestnástky súpera, zatvoril oči a vyskočil,"uviedol autor gólu. Hostia už hrali oslabení o vylúčeného obrancu Alessia Romagnoliho, ktorý videl červenú kartu v 75. minúte po druhej žltej.

 

Benevento do súboja s AC prehralo všetkých 14 ligových duelov. A len máličko chýbalo, aby tento klub vyrovnal negatívny rekord Brescie zo sezóny 1994/1995 v počte prehier za sebou.

 

"Bolo by hrozné zasa prehrať, veď sme toho už toľko prehrali gólmi v posledných minútach. To sme si nezaslúžili. Teraz sa však šťastie otočilo na našu stranu. Ukázali sme, že môžeme hrať s každým," dodal 26-ročný Brignoli. Predtým v Serie A strelil brankár gól v roku 2001, keď sa to v drese Regginy podarilo Massimovi Taibimu.

 

Gattuso na poste nahradil začiatkom minulého týždňa odvolaného Vincenza Montellu. Bývalý stredopoliar Milána sa po súboji expresívne vyjadril na margo gólu v posledných sekundách:

 

"Bolí to. Radšej sa nechať bodnúť nožom, ako takýto gól. My sme Miláno a potrebujeme sa zlepšiť, pretože takéto výkony jednoducho nie sú dostačujúce."

 

Sedemnásobný európsky a osemnásťnásobný taliansky majster spadol v tabuľke na ôsme miesto. Posledné Benevento s jediným bodom jasne zaostáva za ďalšími súpermi, na záchranu v najvyššej súťaži mu chýba deväť bodov.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies