Gajdoš: Vytvorenie lepších podmienok pre vojnových veteránov je prejavom úcty

NETKY.SK • 24 Január 2018, 13:23 • 2 min
Gajdoš: Vytvorenie lepších podmienok pre vojnových veteránov je prejavom úcty

BRATISLAVA - Minister obrany Peter Gajdoš (SNS) ocenil, že vláda schválila materiál, podľa ktorého sa zlepšia podmienky pre vojnových veteránov. Tí by po novom mali mať k dispozícii ubytovanie vo vlastnom penzióne, vrátane čiastočne hradených nákladov na samotné ubytovanie či stravovanie.

slovakia

left justify in out

"Som nesmierne rád, že vláda SR schválila náš materiál, ktorým sa pripravia podmienky na vybudovanie penziónu pre vojenských veteránov," uviedol po zasadnutí vlády Gajdoš.

Podľa jeho slov ide o prejav úcty voči zaslúžilým vojakom. "Je to prejav úcty veteránom, ktorí spravili veľa pre mier a bezpečnosť. Zároveň chcem zdôrazniť, že týmito krokmi napĺňame programové vyhlásenie vlády a Slovenskej národnej strany (SNS). Penzión bude vybudovaný v rámci komplexov v správe ministerstva obrany a bude poskytovať ubytovanie aj stravovanie, aby mali veteráni pohodlnú penziu," priblížil minister Gajdoš. V budúcnosti by podľa neho mohol byť v penzióne aj wellnes či ďalšie rekreačné zariadenia. Kapacitne by malo ubytovanie poskytnúť približne 20 až 30 miest.

Náklady na vybudovanie nového ubytovania dosiahnu 153-tisíc eur. Ročné výdavky by sa mali zmestiť do sumy približne 37-tisíc. Gajdoš zatiaľ nevedel povedať, kde presne by sa mal penzión vybudovať. Podľa jeho slov bude rezort obrany analyzovať všetky možnosti. Účelom schváleného návrhu, ktorým sa mení a dopĺňa zákon o vojnových veteránoch a ich sociálnom zabezpečení, je vytvorenie legislatívnych podmienok. Podľa dokumentu bude po novom definovaný aj rozsah poskytovaných služieb pre zaslúžilých vojakov, vrátane poplatkov za ubytovanie a stravovanie.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies