Francúzsky premiér podporil miestne zákazy burkín a vyzval na pokoj

NETKY.SK • 17 August 2016, 10:38 • 2 min
Francúzsky premiér podporil miestne zákazy burkín a vyzval na pokoj

PARÍŽ - Francúzsky premiér Manuel Valls vyjadril podporu miestnym zákazom celotelových plaviek nazývaných burkini, ktoré nosia niektoré moslimky zakrývajúc si nimi celé telo vrátane hlavy s výnimkou tváre.

slovakia

left justify in out

Podľa Vallsa tieto plavky vychádzajú zo "zotročenia ženy" a preto nie sú zlučiteľné s francúzskym hodnotovým systémom. Premiér však v dnešnom vydaní novín La Provence povedal, že nie je za celoštátny zákaz burkín, informovala agentúra AP.

 

Tri francúzske stredomorské letoviská zakázali nosenie burkín na svojom území, zdôvodňujúc ho bezpečnostnými obavami po nedávnych extrémistických útokoch vo Francúzsku. Kritici argumentujú, že tento zákaz je diskriminačný.

 

Valls označil burkini za "provokáciu", ktorá predstavuje "archaický názor", že ženy sú "necudné a nečisté a preto by mali byť celé zakryté".

Socialistický premiér súčasne varoval, že z napätia okolo burkín ťaží ultrapravica.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies