Francúzska prokuratúra vzniesla predbežné obvinenie voči Marine Le Penovej pre fotografie IS

NETKY.SK • 1 Marec 2018, 14:49 • 2 min
Francúzska prokuratúra vzniesla predbežné obvinenie voči Marine Le Penovej pre fotografie IS

PARÍŽ - Francúzska prokuratúra vzniesla predbežné obvinenie voči Marine Le Penovej, ktorá na sociálnej a mikroblogovacej sieti Twitter zverejnila fotografie zobrazujúce násilie páchané militantmi z extrémistickej skupiny Islamský štát (IS).

slovakia

left justify in out

Kancelária prokuratúry v meste Nanterre uviedla, že sa tak rozhodli urobiť vo štvrtok, a to za "distribúciu fotografií znázorňujúcich násilie". Ak sa kauza dostane pred súd a političku uznajú vinnou, môže skončiť na tri roky za mrežami a bude musieť zaplatiť pokutu 75-tisíc eur.

Le Penová v decembri 2015 zverejnila fotky extrémistov z IS pri popravách ľudí, medzi ktorými bol aj americký novinár James Foley. Politička, ktorú v súvislosti s týmto prípadom parlament zbavil imunity, sa k obvineniu zatiaľ nevyjadrila. Nekomentoval ho ani jej právny zástupca Rodolphe Bosselut.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies