Francúzska prokuratúra preveruje podujatie súvisiace s Macronom

NETKY.SK • 15 Marec 2017, 07:36 • 2 min
Francúzska prokuratúra preveruje podujatie súvisiace s Macronom

PARÍŽ - Francúzska prokuratúra spustila dnes predbežné vyšetrovanie v súvislosti s výberovým konaním na vlaňajšie podujatie pre podnikateľov v Las Vegas, na ktorom sa zúčastnil aj vtedajší minister hospodárstva a súčasný kandidát na prezidenta Emmanuel Macron.

slovakia

left justify in out

Jeho meno sa však zatiaľ vo vyšetrovaní nespomína. Podujatie sa konalo vlani v januári rámci špecializovaného veľtrhu Consumer Electronics Show v Las Vegas. Agentúra Business France, ktorá sa zaoberá propagáciou francúzskych spoločností v zahraničí, mala jeho organizáciou poveriť marketingovú a PR agentúru Havas, s ktorou podpísala zmluvu v hodnote 380.000 eur, a to bez vypísania výberového konania.

 

Informoval o tom minulý týždeň satirický a investigatívny týždenník Le Canard Enchainé. Kancelária parížskeho prokuratúra dnes uviedla, že vládny orgán si všimol určité nezrovnalosti v tom, akým spôsobom bola celá akcia zorganizovaná. Dodala, že ľudia, ktorí by v tom mohli byť zapletení "sú zatiaľ zo (spoločností) Business France a tiež Havas".

Samotného Macrona pritom prokuratúra nespája s nijakým pochybením. Tento prezidentský kandidát ešte minulý týždeň uviedol, že v súvislosti s obvineniami nemá nijaké informácie. Zároveň sa však nedomnieval, že by ministerstvo hospodárstva povolilo, aby bola takáto akcia financovaná bez výberového konania.

Macron (39), líder nezávislého hnutia Vpred! (En Marche!), je momentálne vnímaný ako jeden z favoritov francúzskych prezidentských volieb, ktorých prvé kolo sa uskutoční 23. apríla.




 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies