FOTO Zebra alebo premaľovaný osol? Zoo v Káhire si vyrobila poriadnu hanbu

NETKY.SK • 27 Júl 2018, 09:25 • 2 min
FOTO Zebra alebo premaľovaný osol? Zoo v Káhire si vyrobila poriadnu hanbu

KÁHIRA - Zoologická záhrada v egyptskom hlavnom meste Káhire pomaľovala osla čiernymi pruhmi a vydávala ho za zebru. Fotografiu spravil 18-ročný študent a na facebooku ju zdieľalo viac ako 7500 ľudí, informoval Daily Mail. Zoo to však popiera.

slovakia

left justify in out

Fotku spravil študent Mahmúd Sarhání. „Skončila prehliadka a my sme sa rozhodli, že si spravíme niekoľko záberov. Keď ku mne prišiel, už na prvý pohľad som si uvedomil, že to nie je zebra, ale premaľovaný osol,“ povedal Sarhání.

 

Uši zvieraťa sa omnoho viac podobajú ušiam osla než guľatejším ušiam zebry. Hrivu má zebra tiež inú. Posledným odkrytím dômyselného maskovania sú škvrny pod oslíkovými očami, kde sa farba začala rozpíjať.

Niekoľko veterinárov v Egypte potvrdilo, že šlo o osla, píše server novinky.cz.

 

Zoo však akékoľvek obvinenia odmieta. „Jasné, že je to zebra. Videli ste už niekedy zebru? Vyzerá presne takto. Prípad je uzavretý,“ vyhlásil rezolútne riaditeľ zoo Mohammed Sultan.

 

Ako hovorieval doktor Plzák, zapierať, zapierať, zapierať. Platí to aj v prípade premaľovaného osla...

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies