FOTO + VIDEO Pokus o reparát? Nový Titanic sa v roku 2022 vydá na svoju druhú plavbu

NETKY.SK • 25 Október 2018, 12:01 • 2 min
FOTO + VIDEO Pokus o reparát? Nový Titanic sa v roku 2022 vydá na svoju druhú plavbu

Ostáva len veriť, že tentokrát sa gigantický "parník" úspešne dostane do svojho cieľa v New Yorku.

slovakia

left justify in out

Písal sa 10. apríl roku 1912, kedy z prístavu v anglickom Southamptone veľkolepo vyplával majestátny parník s názvom Titanic. Na vtedajšiu dobu išlo o plavidlo plné nových technológií, ktoré sa považovalo za nepotopiteľné. Ako sa ale neskôr ukázalo, opak bol pravdou. Žiaľ, svoju smrť na ceste do New Yorku našlo viac ako 1500 cestujúcich.

 

img

Zdroj: SITA

 

Po viac ako storočí uzrie svetlo sveta Titanic II., loď, ktorá by mala byť vynovenou verziou známeho Titanicu. Na prvý pohľad pôjde o presnú kópiu svojho predchodcu, dokonca aj interiér veľkej zaoceánskej lode bude inšpirovaný pôvodným rozmiestnením a kajutami. V tomto prípade však pôjde o plavidlo disponujúce najmodernejšími navigačnými systémami a poháňať ho budú dieselové motory. Aby sa však história v prípade akéhokoľvek nešťastia neopakovala, spoločnosť Blue Star Line si dala záležať na dostatočnom počte záchranných člnov.

 

 

Prvá plavba Titanicu II. Je naplánovaná na rok 2022. Mala by odštartovať v Dubaji, pokračovať bude cez Southampton a plavba by mala byť zavŕšená v New Yorku. Ak svoju prvú trasu absolvuje úspešne, začne loď cestovať do mnohých atraktívnych destinácii po celom svete.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies