FOTO V Japonsku postavia najvyšší mrakodrap na svete: Bude vysoký jednu míľu

NETKY.SK • 8 Február 2016, 15:02 • 2 min
FOTO V Japonsku postavia najvyšší mrakodrap na svete: Bude vysoký jednu míľu

TOKIO – Najvyššia budova sveta už onedlho nebude mrakodrap Burj Khalifa (828 metrov), ktorý sa nachádza v Dubaji. Na svete totiž vyrastie budova, ktorá bude dvakrát tak vysoká.

slovakia

left justify in out

Mrakodrap, ktorý zatiaľ nesie názov Sky Mile Tower bude vyrastie v Tokiu a bude vysoký približne jednu míľu (cca. 1600 metrov).

 

Podľa denníka Architectural Digest bude v tomto obrovskom mrakodrape bývať 55-tisíc ľudí, čo je takmer rovnako ako v celom meste Trenčín.

 

Budova vysoká 1673 metrov bude obklopená niekoľkými umelo-vytvorenými ostrovmi. Tie slúžia na to, aby sa mesto nezatopilo, a bude na nich vybudované ubytovanie pre asi pol milióna ľudí.

 

Elektrinu budú vyrábať solárne panely a veterné mlyny. Fasáda budovy bude zbierať vodu, ktorú bude filtrovať a ďalej pumpovať do celej budovy.

 

V budove sa okrem bytov budú nachádzať aj kancelárie, nákupné centrá (niektoré aj vo výške viac ako 1000 metrov), reštaurácie, hotely, knižnice, posilňovne a dokonca aj kliniky.

 

Celý projekt by mal byť dokončený o 29 rokov v roku 2045.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies