FOTO Takto si umelci v roku 1900 predstavovali život v roku 2000

NETKY.SK • 5 Október 2015, 17:00 • 2 min
FOTO Takto si umelci v roku 1900 predstavovali život v roku 2000

PARÍŽ – Je vždy zaujímavé, keď sa pozrieme na to, ako si ľudia v minulosti predstavovali život v budúcnosti. „Francúzsko v roku 2000“ je séria malieb od umelca Jeana-Marca Coteho a niektorých ďalších francúzskych umelcov z rokov 1899, 1900, 1901 a 1910.

slovakia

left justify in out

Americký denník Washington post vyhrabal tieto maľby, ktoré boli okrem iného aj vytlačené na zadnej strane krabičiek cigariet v Paríži. Neskôr z nich dokonca vznikli aj pohľadnice.

 

Na maľbách sú vyobrazené pozoruhodné stroje, pomocou ktorých napríklad žena upratuje, nanáša si mejkap, alebo dokonca sa muži holia. Okrem toho autorov fascinoval podmorský život, čo je opozitum k dnešnému objavovaniu vesmíru.

 

Niektorí sa celkom trafil pretože zobrazili napríklad helikoptéry, farmárske stroje, alebo dokonca aj nejaký čudesný vysávač.

 

img

 

img

 

img

 

img

 

img

 

img

 

img

 

img

 

img

 

img

 

img

 

img

 

img

 

img

 

img

 

img



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies