BRATISLAVA – Uvariť hrach, ak ste ho zabudli namočiť určite nie záležitosťou niekoľkých minút. Ak použijete tlakový hrniec, alebo papiňák, ako ho volali naše babky, budete mať polievku hotovú raz-dva.
Suroviny pre 4 osoby:
200 g suchého hrach, 200 g údeného mäsa, 1 klobása, 1 cibuľa, 1 mrkva, 1 petržlen, ½ kalerábu, soľ, mleté čierne korenie, vegeta,
Príprava:
1. Hrach preberieme, mäso nakrájame na kocky, klobásu na kolieska, zeleninu očistíme a tiež nakrájame na kocky.
2. Vložíme do hrnca, pridáme nakrájanú cibuľu, zalejeme vodou a varíme v tlakovom hrnci asi 30 minút. Necháme ochladiť, hrniec otvoríme a polievku dochutíme koreninami.
Podávame s chlebom.
Čas prípravy: 45 minút
Prajeme dobrú chuť.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies