FOTO Recept: Hrachová polievka z tlakového hrnca

NETKY.SK • 27 Január 2016, 09:00 • 2 min
FOTO Recept: Hrachová polievka z tlakového hrnca

BRATISLAVA – Uvariť hrach, ak ste ho zabudli namočiť určite nie záležitosťou niekoľkých minút. Ak použijete tlakový hrniec, alebo papiňák, ako ho volali naše babky, budete mať polievku hotovú raz-dva.

slovakia

left justify in out

Suroviny pre 4 osoby:

200 g suchého hrach, 200 g údeného mäsa, 1 klobása, 1 cibuľa, 1 mrkva, 1 petržlen, ½ kalerábu, soľ, mleté čierne korenie, vegeta,

 

Príprava:

1. Hrach preberieme, mäso nakrájame na kocky, klobásu na kolieska, zeleninu očistíme a tiež nakrájame na kocky. 

 

img

 

2. Vložíme do hrnca, pridáme nakrájanú cibuľu, zalejeme vodou a varíme v tlakovom hrnci asi 30 minút. Necháme ochladiť, hrniec otvoríme a polievku dochutíme koreninami. 

 

img

 

img

 

Podávame s chlebom.

 

img

 

Čas prípravy: 45 minút

 

Prajeme dobrú chuť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies