FOTO Kriminalisti odhalili drogovú trestnú činnosť a nedovolené ozbrojovanie

NETKY.SK • 26 Február 2015, 15:25 • 2 min
FOTO Kriminalisti odhalili drogovú trestnú činnosť a nedovolené ozbrojovanie

BREZNO - Z prečinu nebezpečného vyhrážania sa a z drogovej trestnej činnosti polícia obvinila 46-ročného muža z Polomky.

slovakia

left justify in out

"V utorok (24. 2.) sme na základe príkazu sudcu vykonali prehliadku rodinného domu v obci Polomka, pričom v rôznych miestnostiach domu boli nájdené veci, ktoré polícia zaistila," informovala Petra Kováčiková z Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Banskej Bystrici. 
     

Medzi zaistenými vecami bolo aj množstvo vrecúšok s obsahom neznámej sušenej rastliny. Expertíza ukázala, že ide o rastlinu rodu konope – Canabis Sativa L. Z uvedeného množstva je podľa hovorkyne možné vyrobiť najmenej 896 obvykle jednorazových dávok. 
     

Muž zároveň čelí obvineniu z prečinu nebezpečného vyhrážania sa, a to na základe skutku, ktorého sa mal dopustiť v sobotu (21. 2.) v rodinnom dome v obci Polomka, kde slovne, ale aj fyzicky napadol svoju manželku. 
     

"Ženu opakovane udieral do tváre, čím jej spôsobil zranenia, pričom popri fyzickom útoku jej vulgárne nadával a vyhrážal sa jej zabitím. Vzhľadom na to, že sa mal zabitím svojej žene vyhrážať už aj v minulosti, vzbudil u nej obavu o jej život," dodala Kováčiková. Polícia muža zadržala a zo strany vyšetrovateľa bol podaný návrh na jeho vzatie do vyšetrovacej väzby. V stredu (25. 2.) sudca Okresného súdu v Brezne návrh vyšetrovateľa akceptoval a obvinený je v súčasnosti stíhaný vo väzbe. 
     

Počas utorkovej (24. 2.) domovej prehliadky našli kriminalisti okrem sušeného rastlinného materiálu aj zbrane, časti zbraní a tiež strelivo. Išlo napríklad o dve dlhé guľové zbrane, jednu krátku guľovú zbraň, jednu vzduchovú zbraň, hlaveň k zbrani neznámeho kalibru a takmer 70 kusov nábojov rôzneho kalibru. "Aj v tomto prípade boli všetky zaistené veci zaslané na expertízne skúmanie. Zo zločinu nedovoleného ozbrojovania obvinenie zatiaľ vznesené nebolo," dodala hovorkyňa.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies