FOTO Austrálske úrady zhabali rekordný kontraband metamfetamínu v hodnote 900 miliónov dolárov

NETKY.SK • 15 Február 2016, 09:45 • 2 min
FOTO Austrálske úrady zhabali rekordný kontraband metamfetamínu v hodnote 900 miliónov dolárov

SYDNEY - Austrálske bezpečnostné úrady zhabali kontraband metamfetamínu v hodnote 900 miliónov amerických dolárov. Ide o najväčšie množstvo tejto ilegálnej drogy v jej kvapalnej forme v dejinách Austrálie, oznámila dnes tamojšia polícia, ktorú citovala agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Štyroch držiteľov hongkonských pasov zatkli ešte v januári v Sydney ohľadom dovezenia 720 litrov metamfetamínu ukrytého v škatuliach na silikónové vypchávky podprseniek, uvádza sa vo vyhlásení austrálskej polície. Úrady skonfiškovali aj dva kilogramy kryštalickej podoby predmetnej drogy.


Jej tekutá forma by mohla poslúžiť na výrobu až 500 kilogramov vysokokvalitného kryštalického metamfetamínu, ktorý je v Austrálii všeobecne známy pod názvom "ľad". Austrálsky minister spravodlivosti Michael Keenan uviedol, že operácia sa vydarila vďaka spolupráci s čínskymi protidrogovými jednotkami.


Štvoricu zadržaných pašerákov postavia pred sydneyský súd v marci ohľadom obvinenia z dovozu a výroby obchodného množstva nepovolených drog. V prípade odsúdenia hrozí každému z nich doživotie.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies