FOTO a VIDEO Utečenci v Európe: Dovolenkový raj premenili na nočnú moru, rabujú kamióny, aby sa dostali do Británie

NETKY.SK • 28 Máj 2015, 16:42 • 2 min
FOTO a VIDEO Utečenci v Európe: Dovolenkový raj premenili na nočnú moru, rabujú kamióny, aby sa dostali do Británie

KOS/CALAIS - Slovenská republika by mala na svojom území do dvoch rokov prijať 785 občanov Sýrie a Eritrey. A to podľa kľúča Európskej komisie (EK), ktorá dnes vyzvala členské štáty EÚ, aby sa do dvoch rokov spoločne postarali o 40.000 žiadateľov o azyl pôvodom zo Sýrie a Eritrey, ktorí sa nachádzajú na území Talianska a Grécka. Takto to vyzerá v Európe po príchode utečencov.

slovakia

left justify in out

Grécko ostrov Kos

 

 

Utečenci zo Sýrie a Afganistanu doslova zamorili obľúbenú dovolenkovú destináciu – Grécky ostrov Kos. Rodiny s deťmi si práve teraz užívajú slnečné lúče na pláži. Iba niekoľko metrov od nich si utečenci zriadili tábor. Spia v meste na zemi a všade je neuveriteľný neporiadok.

 

Anne Servanteová z britského mesta Manchester si prišla so svojím manželom užiť dovolenku. Tá sa však zmenila na nočnú moru. Nemôžu sa ani v pokoji najesť pretože utečenci ich sledujú na každom kroku. „Chodíme sem už desať rokov. Radi jeme, pijeme a relaxujeme. Atmosféra sa tu však zmenila,“ cituje britský Daily Mail Anne, ktorá dodáva: „Je to tu strašne špinavé a nepríjemné. Nebudem sedieť v reštaurácii a jesť, keď ma ľudia sledujú.“

 

img

 

 

img

 

Ďalší britský pár z Birminghamu je na dovolenke so svojimi vnúčatami. „Nikdy predtým sme tu neboli, ale nepáči sa nám tu. Určite sa sem už nikdy nevrátime, vyzerá to tu ako v utečeneckom tábore,“ tvrdia nespokojní Briti.

 

Utečenci z vojnou zdecimovaného Afganistanu a Sýrie sa utáborili neďaleko mora na gréckom ostrove Kos, kde čakajú na povolenie vstúpiť na kontinentálnu časť Grécka. Tí bohatší majú smartfóny a kreditky a bývajú v lacných hoteloch.

 

Utečenci sa vylodili priamo na ostrove a s ruksakmi na chrbtoch prešli cez centrum mesta a pridali sa k ostatným neďaleko pláže. Za dva dni sa ich tam vylodilo viac ako 1200.

 

Takto to v „dovolenkovom raji vyzerá“:

 

img

 

img

 

img

 

img

 

img

 

img

 

img

 

img

 

Francúzsko – Calais

 

 

Vo francúzskom prístavnom meste to vyzerá ako v katastrofickom filme. Pred vjazdom do Eurotunelu stoja kamióny, do ktorých sa chcú dostať. Utečenci z neďalekého tábora. Z kolón sa tešia pretože majú dostatok času sa vlámať do nákladného auta a zavrieť sa vnútri. Francúzska polícia má s nimi plné ruky práce.

 

Kamionisti sa boja cez francúzsky prístav prechádzať. Jednak im imigranti poničia auto a tovar a dokonca sa boja o svoje životy.

 

„Videl som ako sa utečenci s páčidlom chcú dostať do kamiónu predomnou. Bál som sa o svoj život,“ povedal britský vodič kamiónu Michael Pearson.

 

Populácia mesta Calais sa scvrkla na 3-tisíc obyvateľov. Ľudia odtiaľ ušli kvôli utečencom, ktorí kradli, rabovali a napádali miestnych obyvateľov.

 

Takto to v Calais vyzerá:

 

img

 

img

 

img

 

img

 

img

 

img



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies