FL: Dunajská Streda si upísala mladého chorvátskeho útočníka až do roku 2021

NETKY.SK • 11 Október 2017, 15:22 • 2 min
FL: Dunajská Streda si upísala mladého chorvátskeho útočníka až do roku 2021

DUNAJSKÁ STREDA - Hráč slovenského klubu najvyššej súťaže FC DAC 1904 Dunajská Streda Marko Divkovič podpísal svoj prvý profesionálny kontrakt, svoju futbalovú budúcnosť spojil na štyri roky s klubom zo Žitného ostrova. Iba 18-ročný chorvátsky útočník (nar. 11. júna 1999) sa zaviazal do konca sezóny 2020/2021.

slovakia

left justify in out

"V Dunajskej Strede sa cítim veľmi dobre. DAC je skvelý klub, ktorý dáva šancu mladým hráčom a utvára výborné podmienky pre ich vývoj," cituje oficiálna internetová stránka dunajskostredského klubu slová Divkoviča, ktorý na margo zmluvy na štyri roky s FC DAC 1904 skonštatoval: "Som veľmi šťastný, pretože je to môj prvý profesionálny kontrakt. Rád by som s mužstvom vyhral ligu aj národný pohár a chcel by som sa pozrieť do pohárovej Európy. Mojím individuálnym cieľom je získať korunu najlepšieho strelca ligy a vybojovať si angažmán v niektorej z top súťaží. Najviac sa mi páči španielska a nemecká liga."

Aj vo vedení klubu panuje spokojnosť, že môžu rátať so službami talentovaného chorvátskeho zakončovateľa. "S radosťou oznamujeme, že Divkovič podpisom nového štvorročného kontraktu spojil svoju budúcnosť s naším klubom. Marko patrí momentálne medzi najväčšie talenty Fortuna ligy a teraz je na ňom, aby preukázal svoj potenciál. Ďakujeme Markovi aj jeho okoliu, že nám vyjadrili svoju dôveru a môžeme ho podporovať pri napĺňaní tejto výzvy. Sme presvedčení, že Divkovič stojí pred veľkou budúcnosťou a teší nás, že DAC môže byť jej súčasťou," komentoval na klubovom webe športový riaditeľ Dunajskej Stredy Jan van Daele.

Rodák z Vinkovci začal s futbalom v rodnom meste, ako sedemročný sa stal hráčom miestneho klubu Polet. O dva roky sa presunul do ďalšieho lokálneho tímu NK Otok a v dvanástich zamieril do akadémie londýnskeho Arsenalu v Grécku. Talentovaný hráč s čuchom na góly prišiel do Dunajskej Stredy počas zimnej prestávky a na jar strieľal góly za ´devätnástku´: v jedenástich vystúpeniach napol súperove siete až sedemkrát. V lete sa presunul do kabíny A-mužstva DAC a už pri štvrtom štarte vo Fortuna lige sa presadil aj strelecky. Doteraz si pripísal deväť ligových štartov a dva góly, v troch pohárových vystúpeniach dal rovnako dva góly.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies