FL: Čonka verí vo víťazstvo nad Senicou a pohárovú definitívu

NETKY.SK • 11 Máj 2015, 16:40 • 2 min
FL: Čonka verí vo víťazstvo nad Senicou a pohárovú definitívu

BRATISLAVA - Futbalisti Spartaka Trnava napriek tesnej prehre v Košiciach s MFK 0:1 v zápase 29. kola Fortuna ligy zostali na 3. mieste tabuľky, náskok "andelov" na úradujúceho majstra ŠK Slovan Bratislava sa však štyri kolá pred koncom najvyššej slovenskej súťaže 2014/2015 scvrkol na dva body.

slovakia

left justify in out

"Nepredviedli sme ani zďaleka náš optimálny výkon. V Košicach sme chceli bodovať, z našej strany to celkovo nebolo také, ako sme si predstavovali," citoval trnavský klubový web slová ľavého obrancu Matúša Čonku, ktorý ďalej poznamenal: "Veľkú úlohu asi zohralo nefutbalové prostredie, chýbajúca podpora v hľadisku, keďže naši fanúšikovia nemohli do Košíc pre trest pricestovať. A pokriky od domácich priaznivcov tiež neboli príjemné."

 

Pre košického odchovanca a bývalého hráča MFK to bol špecifický duel. V Čermeli spomenutý zápas sledoval aj tréner slovenskej reprezentácie Ján Kozák. "Musím povedať, že na takom kvalitnom ihrisku v Košiciach som nehral, odkedy som tam začal s futbalom. Bol som milo prekvapený. Vypracovali sme si aj nejaké príležitosti, ktoré sme nevyužili. Nedali sme gól, domáci skórovali, zaslúžene teda vyhrali," uviedol 24-ročný Čonka. 

 

V najbližšom 30. kole Fortuna ligy si môžu futbalisti Trnavy s definitívnou platnosťou zabezpečiť miestenku do pohárovej Európy. Na piatu v klasifikácii Fortuna ligy Senicu majú "spartakovci" momentálne sedembodový náskok a práve tím zo Záhoria privítajú v nedeľu 17. mája o 19.00 h v terajšom domácom "azyle" v Zlatých Moravciach. Keď Trnavčania zvíťazia, neskončia v tomto ligovom ročníku horšie ako štvrtí - a budú hrať Európsku ligu 2015/2016. "Všetko máme vo svojich rukách, nebudeme sa spoliehať na výsledky iných tímov. Hráme doma so Senicou a Banskou Bystricou, čo budú kľúčové zápasy. Už duel so Senicou napovie, či budeme mať pokojný záver ligy alebo budeme nervózni do posledného kola. Seničania disponujú kvalitným tímom. V zápasoch, ktoré sme s nimi hrali, sme boli lepším mužstvom. Aj preto verím, že ich zdoláme. Urobíme pre to maximum," dodal Matúš Čonka. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies