Firmu Time Warner Cable kupuje káblový operátor Charter za 78,7 miliardy

NETKY.SK • 26 Máj 2015, 14:08 • 2 min
Firmu Time Warner Cable kupuje káblový operátor Charter za 78,7 miliardy

NEW YORK - Americký káblový operátor Charter Communications Inc kúpi spoločnosť Time Warner Cable Inc, pričom hodnota transakcie je 78,7 mld. USD.

slovakia

left justify in out

Obaja kábloví operátori, ktorí sú na americkom trhu na druhom a treťom mieste, sa tak spoja, aby lepšie konkurovali lídrovi na trhu spoločnosti Comcast Corp. Ponuka na prevzatie firmy Time Warner Cable stanovuje cenu jej akcií na úrovni zhruba 195,71 USD za kus. Uviedli to obe firmy vo vyhlásení, ktoré zverejnili v utorok.

 

Dohoda o akvizícii prichádza v čase, keď sa americké káblové a internetové spoločnosti snažia prostredníctvom zlučovania redukovať náklady. Hodnota akcií Time Warner Cable po zverejnení správy o akvizícii pred otvorením utorkového riadneho obchodovania na americkej burze posilnila o 11,6 % na 190,50 USD za kus. Akcie firmy Charter Communications zdraželi o 3,2 % na 181 USD za kus.

 

Podľa zdrojov agentúry Reuters Charter Communications prevezme aj firmu Bright House Networks, ktorá je šiestym najväčším americkým káblovým operátorom, za 10,4 mld. USD. Charter and Bright House pokračujú v rokovaniach o fúzii po tom, ako sa nepodarilo dosiahnuť dohodu o tom, že Comcast prevezme Time Warner Cable.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies