Fico: Pre Ukrajinu nie sú úplne zatvorené dvere

NETKY.SK • 22 November 2013, 12:09 • 2 min
Fico: Pre Ukrajinu nie sú úplne zatvorené dvere

BRATISLAVA - Premiér Robert Fico by nerád charakterizoval Ukrajinu ako krajinu, o ktorú sa niekto naťahuje. Podľa neho sa má každý štát právo rozhodnúť pre vlastný spôsob života a vnútorného riadenia vecí.

slovakia

left justify in out

"Nechajme Ukrajincov, aby si vyriešili veci podľa vlastných predstáv, a rešpektujme ich suverénne rozhodnutie," reagoval vo štvrtok 21. novembra na margo situácie, ktorá nastala v krajine po neschválení zákonov, ktoré by umožňovali prepustenie väznenej expremiérky Julie Tymošenkovej a jej odchod na liečenie do Nemecka. Ukrajinská vláda neskôr oznámila, že pozastavila prípravné práce na Asociačnej dohode a dohode o voľnom obchode s EÚ s tým, že potrebuje konsolidovať ekonomické vzťahy s Ruskom a členmi Colnej únie. Tieto dohody mali byť podpísané na budúcotýždňovom summite Východného partnerstva vo Vilniuse.

"Myslím si, že treba nechať tejto otázke čas. Viem, že je veľké sklamanie v Európskej únii z ich prijatých rozhodnutí, ale na druhej strane nie sú úplne zatvorené dvere. Nechajme to na Ukrajinu," zopakoval Fico.

Poukázal na maximálnu možnú mieru integrácie Slovenska v únii, pričom členstvo označil za úspešný príbeh, ktorý stál za to. "Ak majú iný príbeh alebo chcú niečo iné, je to len na nich, ako sa rozhodnú," konštatoval premiér.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies