Federer si po prehre so Seppim v Melbourne vychutnal šampanské

NETKY.SK • 23 Február 2015, 15:12 • 2 min
Federer si po prehre so Seppim v Melbourne vychutnal šampanské

DUBAJ - Švajčiarsky tenis Roger Federer si vo veteránskom štádiu kariéry najmä užíva hru a snaží sa vo všetkom nájsť pozitíva. Upozornil na to na prezentačnej tlačovej besede na Blízkom východe.

slovakia

left justify in out

"V podstate som bol Andreasovi Seppimu vďačný, keď ma vyradil už v 3. kole Australian Open v Melbourne. V tú noc som si dal šampanské s mojím tímom a pomyslel som si, že náhle mám deväť dní neplánovaného voľna. Umožnilo mi to stráviť časť toho času tréningom a dúfať, že sa vrátim silnejší. Taký je vždy cieľ po prehre podobného typu. Nezačať niečo spochybňovať, ale usilovať sa o reparát tak rýchlo a vehementne, ako sa len dá. Po každom zlyhaní prichádza priestor zorganizovať si nový projekt, taká je moja filozofia," povedal Federer na prahu turnaja ATP World Tour 500 Dubai Duty Free Tennis Championships na tvrdom povrchu v Dubaji, citoval ho napríklad web The Sport Review.

 

Tridsaťtriročný druhý muž svetového rebríčka Federer je na podujatí v SAE šampiónom zo sezón 2003 - 2005, 2007, 2012 a 2014. Pokus o vydarenú obhajobu začne už v pondelok proti o rok mladšiemu Rusovi Michailovi Južnému (55.), proti ktorému má jednoznačnú bilanciu 15:0. Bazilejský rodák Federer má 7 titulov zatiaľ len z dvoch podujatí - Wimbledonu a Halle.

 

Momentálne mu chýba 23 es na vstup do Klubu 9000, ktorého bude štvrtým členom po Chorvátoch Goranovi Ivaniševičovi a Ivovi Karlovičovi a Američanovi Andym Roddickovi, odkedy v roku 1991 začali viesť príslušnú štatistiku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies