Federation Cup: Česko nastúpi vo finále vo Francúzsku bez Šafářovej

NETKY.SK • 12 Október 2016, 13:33 • 2 min
Federation Cup: Česko nastúpi vo finále vo Francúzsku bez Šafářovej

PRAHA - Karolína Plíšková, Petra Kvitová, Barbora Strýcová a Lucie Hradecká tvoria nomináciu Česka na stretnutie s domácim Francúzskom 12. - 13. novembra na tvrdom povrchu v Štrasburgu vo finále Pohára federácie 2016 tenisových reprezentačných družstiev žien. O kádri kapitána Petra Pálu informoval napríklad web iDnes.cz. Češky sa pokúsia o zavŕšenie čistého hetriku a svoj piaty triumf na MS ITF za šesť rokov.

slovakia

left justify in out

"Je radosť cestovať na finále s takouto zostavou. Máme naozaj silný tím a myslím si, že tam pôjdeme v úlohe favorita, s ktorou sa musíme vyrovnať. Zatiaľ sa nám to vždy podarilo a dúfam, že to zvládneme aj teraz," povedal Pála na tlačovej besede. Určitým prekvapením je absencia ľavorukej univerzálky Lucie Šafářovej, na renkingovom 40. mieste vo dvojhre, resp. 6. priečke vo štvorhre národnej štvorky v singli a jednotky v debli.

"Luciina sezóna bola rozkolísaná a ona nemohla urobiť prípravu, tak som vyhovel jej žiadosti, aby som ju na finále nebral. Ak by sa nedajbože niekomu niečo stalo, bola by pripravená prípadne pricestovať," vysvetlil Pála.

"Francúzky určite nepodceňujeme. Máme s finále veľké skúsenosti a sme jedna veľká partia. Držíme pri sebe, čo je dôležité a prospieva to výkonom, ktoré predvádzame. Motivácia víťaziť je stále rovnaká. Hrať ďalšie finále je úžasné a dodáva nám to energiu," skonštatovala Strýcová.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies