Falconiovej titul v Bogote pre otrasené rodné mesto

NETKY.SK • 20 Apríl 2016, 12:10 • 2 min
Falconiovej titul v Bogote pre otrasené rodné mesto

BOGOTA - Americká tenistka Irina Falconiová získala v nedeľu na antuke v kolumbijskej Bogote svoj premiérový singlový titul na hlavnej profesionálnej úrovni deň po veľkom strachu o otca Carlosa. Ten totiž zhodou okolností bol v sobotu v jej rodnom ekvádorskom Portovieju, jednom z najviac postihnutých miest pri zemetrasení s magnitúdou 7,8 a viac ako 500 obeťami.

slovakia

left justify in out

"Nepochybne to boli pre mňa emocionálne vypäté dni. Hrám síce za Spojené štáty americké, ale narodila som sa v Ekvádore, takže som v nedeľu bojovala aj zaň," citoval magazín Tennis 25-ročnú Falconiovú, ktorá poskočila z 92. na 67. priečku v renkingu WTA. Vo finále premohla Španielku Sílviu Solerovú-Espinosovú 6:2, 2:6, 6:4 aj z manka 3:4 a 0:30 v rozhodujúcom sete.

"Samozrejme, že som sa o otca extrémne bála. Mal prísť na finále, bol tam let na sobotu o 18.00 h miestneho času z Guayaquilu. On sa však napokon nedostal z Portovieja," prezradila Falcionová, ktorá získala prémiu 43 000 USD a predznamenala, že prispeje pozostalým.

"Bolo to sladko-trpké víťazstvo, pretože všetci sa ma hneď vypytovali na Ekvádor. Ako sa asi môžem cítiť? Je príšerné, čo sa tam stalo, a ťažko sama sebe čo i len v duchu môžem hovoriť, aká som šťastná z tej mojej prvej trofeje, keď tam zomierali ľudia. Všetko sa v tomto kontexte javí úplne inak," podotkla so slzami v očiach tenistka, ktorá v Portovieju žila do svojich štyroch rokov a vlani v novembri ho navštívila po desaťročí. Všetci jej príbuzní katastrofu prežili, mnohí iní nemali toľko šťastia. Hráčkin otec Carlos zostal v meste pomáhať pri hľadaní zavalených a odstraňovaní škôd. Falconiovej rodný dom zrovnalo zemetrasenie so zemou. "Ak je aspoň trochu dobrou správou pre Ekvádorčanov v týchto ťažkých chvíľach, že rodáčka z ich krajiny získala titul na turnaji WTA, tak to pre mňa znamená veľmi veľa," skonštatovala Falconiová.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies