F1: Tím Force India predstavil nový monopost VJM08

NETKY.SK • 21 Január 2015, 18:12 • 2 min
F1: Tím Force India predstavil nový monopost VJM08

MEXICO CITY - Tím formuly 1 Force India predstavil v stredu popoludní v Mexico City monopost pre sezónu 2015 s názvom VJM08.

slovakia

left justify in out

Na prezentácii sa zúčastnil aj majiteľ zoskupenia Vidžaj Mallya a plachtu odkryli jazdci Sergio Pérez a Nico Hülkenberg.

 

Nový model síce obsahuje minuloročné šasi, ale má podstatne iné prevedenie nosa. Zmena nastala aj v lakovaní. Kým vlani bolo vidno biele a zelené sfarbenie, na tohtoročnom aute tieto prvky chýbajú. Na povrchu VJM08 dominuje čierna farba, ktorá kompletne pokrýva vrch od kokpitu smerom k zadnej časti a tiež boky nosa. Vrch prednej časti je nalakovaný na strieborno rovnako ako bočné strany kokpitu. Po celej dĺžke monopostu sa tiahnu dva oranžové pruhy, oranžový je aj vrch zadného krídla. 

 

"Predok auta vyzerá úplne odlišne v porovnaní s vlaňajškom. Redizajnovaním sme strávili veľkú časť zimnej prestávky, pretože úpravy pravidiel priniesli zmeny ohľadom prítlaku, takže sme sa sústredili na spätné získanie výkonu," povedal na prezentácii technický riaditeľ Force India Andrew Green

 

Napriek tomu, že tím vo vlastníctve indického podnikateľa Mallyu predstavil monopost pre rok 2015 ako prvý, na úvodných testoch v španielskom Jereze (1. - 4. februára) bude jazdiť s minuloročným modelom. Piloti Pérez s Hülkenbergom naostro odskúšajú VJM08 až počas nasledujúcich testov v Barcelone (19. - 22. 2.). 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies