F1: Lotus si uvedomuje riziko straty Hülkenberga

NETKY.SK • 19 November 2013, 10:59 • 2 min
F1: Lotus si uvedomuje riziko straty Hülkenberga

ENSTONE - Šéf tímu motoristickej formuly 1 Lotus Éric Boullier si je vedomý skutočnosti, že môže prísť o Nica Hülkenberga zo Sauberu, pokiaľ sa včas neuskutoční transakcia nového investora Quantum Motorsports. Vedenie konzorcia verí, že čo najskôr sfinalizuje odkúpenie 35-percentného podielu britskej stajne od spoločnosti Genii Capital. Lotus stále čaká na peniaze.

slovakia

left justify in out

"Hülkenberg by rád prišiel do tímu a my by sme ho tiež chceli. Verím v jeho spoluprácu s Romainom Grosjeanom, bola by to jedna z najlepších dvojíc v štartovom poli. A môžem povedať, že aj cenovo dostupná. Rozumiem, že nemôže čakať donekonečna, pretože už také niečo zažil s Williamsom a nechce byť v rovnakej situácii. Takže ho nebudem viniť za to, že podpíše zmluvu s iným tímom, ak nedotiahneme veci načas," povedal Boullier pre autosport.com. 

Po oznámení odchodu Kimiho Räikkönena do Ferrari sa Lotus začal zaujímať o nemeckého jazdca, ale on sám sa vyjadril, že nebude riskovať príliš dlhé čakanie, ktoré by ho mohlo obrať o kokpit v budúcej sezóne. Hülkenberga by chcel vidieť v monoposte Lotusu aj prípadný nový investor Quantum Motorsports. Lotus môže zdržovaním prísť aj o alternatívu - Venezuelčana Pastora Maldonada z Williamsu, ktorý by so sebou priniesol podporu štátnej ropnej spoločnosti PDVSA v podobe 30 miliónov dolárov. 

Štyridsaťročnému šéfovi Lotusu je jasné, že príchod Quantum Motorsports sa nemusí uskutočniť, najbližšie dni budú podľa neho kľúčovými v otázke dlhodobého fungovania stajne. "Dúfam, že sa to vyrieši do najbližších pretekov v Brazílii (24. novembra). To mi bolo povedané. Skompletizovanie transakcie by bolo prospešné pre tím, pre Genii, pre každého," dodal Boullier. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies