F1: Domenicali rezignoval na post šéfa tímu Ferrari

NETKY.SK • 14 Apríl 2014, 13:09 • 2 min
F1: Domenicali rezignoval na post šéfa tímu Ferrari

MARANELLO - Stefano Domenicali v pondelok rezignoval na post šéfa tímu F1 Ferrari. Dôvodom je podľa viacerých zahraničných médií nevydarený vstup stajne z Maranella do novej sezóny.

slovakia

left justify in out

Dvojica pilotov Ferrari Španiel Fernando Alonso a Fín Kimi Räikkönen sa ani v jednom z troch doterajších pretekov sezóny 2014 neumiestnila na stupňoch víťazov. Alonso má po troch podujatiach na konte 26 bodov a v priebežnej klasifikácii seriálu MS je štvrtý. Vôbec sa zatiaľ nedarí Räikkönenovi, ktorému so ziskom siedmich bodov patrí priebežne až 12. priečka.

 

Väčším problémom sú nestabilné výkony monopostov s motorom V6. Nový agregát sa po technických zmenách v pravidlách nedokáže vyrovnať konkurencii a v porovnaní s motormi značky Mercedes a Renault výrazne zaostáva.

 

Domenicali pôsobil ako šéf Ferrari od januára 2008, keď vo funkcii nahradil Francúza Jeana Todta. Víťazstvo v Pohári konštruktérov v tom istom roku je jediným úspechom, ktorý talianska stajňa pod jeho vedením dosiahla. Jeho nástupcom by sa podľa neoverených správ mal stať Marco Mattiacci.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies