Explózia v továrni na zábavnú pyrotechniku na okraji španielskeho mesta Zaragozae si vyžiadala obete

NETKY.SK • 31 August 2015, 17:46 • 2 min
Explózia v továrni na zábavnú pyrotechniku na okraji španielskeho mesta Zaragozae si vyžiadala obete

MADRID - Na päť sa zvýšil počet obetí mohutnej explózie, ktorá dnes popoludní otriasla továrňou na zábavnú pyrotechniku na okraji španielskeho mesta Zaragoza.

slovakia

left justify in out

Ďalší traja ľudia utrpeli život ohrozujúce zranenia. Na zozname nezvestných nie sú však už žiadne osoby, informovala agentúra AP.

 

Podľa očitých svedkov bol výbuch tak silný, že ho bolo počuť vo vzdialenosti niekoľkých kilometrov vrátane centra Zaragozy. Z fabriky stúpal následne hustý dym, ktorý bol viditeľný v širokom okolí, informovali už skôr agentúry DPA a MTI.

 

Prácu zasahujúcich hasičov sťažilo viacero menších explózií a riziko ďalších výbuchov.

 

V prevádzke Pirotecnia Zaragozana, ktorá má podľa svojej webovej stránky viac ako 150-ročnú tradíciu, pracuje okolo 40 ľudí a pyrotechnika sa tam nielen vyrába, ale aj skladuje. Ide o jedného z najväčších výrobcov tohto tovaru v Európe, ktorého produkcia smeruje aj do viacerých iných krajín Európskej únie.

Príčiny explózie, ktorá vyvolala paniku medzi miestnymi občanmi, objasní až vyšetrovanie.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies