Európsky parlament spustil kampaň k eurovoľbám

NETKY.SK • 16 September 2013, 10:44 • 2 min
Európsky parlament spustil kampaň k eurovoľbám

BRATISLAVA – Konaj, reaguj, rozhoduj je logo so sloganom informačnej kampane, ktorú spustil Európsky parlament (EP) k nadchádzajúcim voľbám europslancov.

slovakia

left justify in out

Európania budú o ďalšom politickom smerovaní Európskej únie rozhodovať od 22. do 25. mája 2014, na Slovensku to pravdepodobne bude v sobotu 24. mája. „Táto kampaň je politicky neutrálna, nestranná. Európsky parlament si touto kampaňou nedovolí nahrávať nejakej politickej strane,“ povedal riaditeľ informačnej kancelárie EP na Slovensku Robert Hajšel. Podľa jeho slov chcú najmä informovať o úlohe EP. Heslo kampane zdôrazňuje, že európski voliči môžu využiť svoje právomoci, zúčastniť sa na voľbách, aby tak ovplyvnili budúce smerovanie Európy. „Stále si málo ľudí uvedomuje, že väčšina zákonov, ktoré sa prijímajú aj na Slovensku, majú pôvod v Európskej únii,“ poznamenla Hajšel.

V prvej fáze kampane chce EP vysvetliť jeho nové právomoci a ich dopad na životy európskych občanov. V druhej fáze od októbra do februára 2014 vyzdvihnú päť kľúčových tém, ktorými sú ekonomika, pracovné miesta, kvalita života, peniaze a EÚ vo svete. Poslúžia na to interaktívne podujatia v európskych mestách. Samotná predvolebná kampaň sa začne v tretej fáze od februára 2014. Sústredí sa na dátumy volieb, ktoré pribudnú k logu. Štvrtá fáza bude až po voľbách, ktorými sa proces nového konštituovania zostavy v európskych štruktúrach nekončí. Táto časť kampane je zameraná na novozvolený europarlament, jeho voľbu šéfa Európskej komisie a inauguráciu EK.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies