EÚ ponúkla Francúzsku finančnú pomoc pri riešení situácie v Calais

NETKY.SK • 3 August 2015, 16:48 • 2 min
EÚ ponúkla Francúzsku finančnú pomoc pri riešení situácie v Calais

BRUSEL - Európska únia ponúka Francúzsku finančné zdroje a pomoc pri vyrovnávaní sa s rastúcim počtom migrantov, ktorí sa utáborili v blízkosti prístavného mesta Calais na severozápade krajiny, napísala dnes agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Hovorkyňa Eurpskej komisie Mina Andreeva v tejto súvislosti povedala, že EÚ môže Francúzsku poskytnúť technickú pomoc prostredníctvom agentúr a núdzového financovania. Incidenty odohrávajúce sa na hraniciach sú podľa nej "ďalším jasným príkladom potreby väčšej miery solidarity a zodpovednosti" medzi členskými štátmi EÚ. 


Európska komisia požaduje od všetkých členských štátov EÚ, aby sa zapojili do prerozdelenia tisícov utečencov zhromažďujúcich sa na území Talianska a Grécka. Británia sa na tomto mechanizme odmietla podieľať. 


V prístave Calais na severozápade Francúzska sa noc čo noc pokúšajú africkí a blízkovýchodní utečenci dostať do vlakov smerujúcich zo starého kontinentu cez Eurotunel do Británie. Francúzsko v reakcii na to nasadilo k hraniciam dodatočných policajtov, Británia zasa sľúbila finančnú pomoc a vybudovanie oplotenia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies