Emisie VW riešia už aj v Poľsku, úrady začali proti automobilke konanie

NETKY.SK • 19 Január 2017, 18:46 • 2 min
Emisie VW riešia už aj v Poľsku, úrady začali proti automobilke konanie

VARŠAVA - Problémy nemeckej automobilky Volkswagen v súvislosti s podvádzaním pri emisných testoch pokračujú.

slovakia

left justify in out

Najnovšie začal konanie proti firme poľský Úrad pre hospodársku súťaž a ochranu spotrebiteľov, a to za klamanie zákazníkov. V prípade, že nemecká spoločnosť dostane pokutu, mohla by jej výška dosiahnuť 10 % z objemu tržieb, ktoré Volkswagen generuje na poľskom trhu.

 

Úrad oznámil, že preveruje, či systém, ktorý bol nainštalovaný do áut značiek VW, Audi, Seat a Škoda po roku 2008, neumožňuje umelo znižovať počas emisných testov hodnoty oxidov dusíka. Zároveň dodal, že emisie, ktoré boli autám namerané počas bežnej prevádzky, sa od tých, ktoré uvádzal Volkswagen, líšia. To podľa úradu znamená, že spotrebitelia boli zavádzaní.

 

Konanie proti automobilke však nemusí automaticky viesť k pokute. "Môže to skončiť prísľubom firmy, že prijme kroky na nápravu dôsledkov svojho konania, ktoré poškodzovalo spotrebiteľov," uviedol úrad s tým, že v takom prípade by pokutu nestanovil.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies