Egypt opustili ruské tímy, ktoré na mieste havárie lietadla pátrali po telách

NETKY.SK • 11 November 2015, 12:19 • 2 min
Egypt opustili ruské tímy, ktoré na mieste havárie lietadla pátrali po telách

KÁHIRA - Členovia ruského vyšetrovacieho a záchranárskeho tímu, ktorí sa v Egypte podieľali na pátraní po telách obetí havárie ruského lietadla s 224 cestujúcimi na palube, sa dnes vracajú do Moskvy, informovala agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Tím pozostávajúci  zo 48 ľudí na mieste nešťastia v Sinajskej púšti pátral v prvom rade po telách obetí a ich fragmentoch. Tie potom prevážali do Petrohradu na identifikáciu a odobraté vzorky prepravovali na analýzu DNA do Moskvy. AP dodala, že v Egypte naďalej zostáva skupina ruských expertov, ktorí sú členmi tímov snažiacich sa zistiť príčinu pádu ruského lietadla typu Airbus A321.


Kým americké i britské zdroje sa prikláňajú k verzii, že pád lietadla mohol s veľkou pravdepodobnosťou zaviniť výbuch nálože nastraženej na palube, Rusko i Egypt zatiaľ túto verziu odmietajú.


O tom, že Káhira považuje za najpravdepodobnejšiu príčinu leteckého nešťastia výbuch motora, svedčí podľa ruských zdrojov to, že k vyšetrovacím tímom v Egypte boli prizvaní aj americkí experti na motory.


K zodpovednosti za pád lietadla sa prihlásila sinajská odnož extrémistickej organizácie Islamský štát. Ruská ministerka zdravotníctva Veronika Skvorcovová dnes pre agentúru RIA Novosti uviedla, že v utorok sa skončila expertíza všetkých fragmentov tiel obetí a bol zistený ich genotyp.


Dodala, že v špecializovanom inštitúte v Moskve teraz pokračuje verifikácia výsledkov týchto analýz. Tá by podľa vicegubernátora Petrohradu Igora Albina mohla trvať od troch týždňov do troch mesiacov, takže výsledky testov DNA budú známe najneskôr vo februári budúceho roku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies