Noví majitelia Newcastle United to nemajú ani zďaleka vyhraté

NETKY.SK • 28 Júl 2020, 17:12 • 2 min
Noví majitelia Newcastle United to nemajú ani zďaleka vyhraté

Ani šestnásť týždňov po úradnom zaregistrovaní dokumentov o predaji anglického tímu Newcastle United do rúk vlastníkov zo Saudskej Arábie nie je isté, že sa tak naozaj stane.

slovakia

left justify in out

Najlepším hráčom Slovák 

Obe strany sa zatiaľ nevedia dohodnúť na tom, kto konkrétne by prevzal kontrolu nad klubom Premier League, ktorého najlepším hráčom v nedávno skončenej sezóne bol slovenský brankár Martin Dúbravka. Aj vďaka jedenástim čistým kontám slovenského reprezentanta klub zo severovýchodu Anglicka plával v pokojných vodách stredu tabuľky a napokon sa ocitol na konečnom 13. mieste.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Martin Heco Dubravka (@martindubravka),

 

Problém s novým majiteľom
Konzorcium "Public Investment Fund" (PIF) má za 300 miliónov libier prevziať majoritný 80-percentný podiel v NUFC, lenže stále sa skúmajú aktivity budúcich vlastníkov na čele s korunným princom Mohammedom bin Salmánom. Podľa viacerých indícií tento vysokopostavený človek v arabskom svete nie je čistý.

 

 

Práve on by mal stáť aj za nedodržiavaním ľudských práv v najväčšej krajine Arabského polostrova a tiež za pirátstvom v oblasti televíznych práv. Saudská Arábia oficiálne popiera, že by to uľahčilo vysielanie športových programov v krajine, ale pravda môže byť inde. Premier League dlhodobo tvrdí, že televízne pirátstvo je neprípustné a ostro sa ohradzuje voči týmto praktikám.

 

Netrpezlivý celý tím 
Vedenie Premier League, PIF aj súčasný majiteľ "The Magpies" Mike Ashley aktuálne odmietajú komentovať vzniknutú situáciu. Faktom je, že do začiatku nového súťažného ročníka PL zostáva sedem týždňov a zúčastnené strany chcú vedieť, na čom sú. "Potrebujeme konečné rozhodnutie a potrebujeme ho dosť rýchlo," vyhlásil tréner NUFC Steve Bruce.

 


Podľa BBC rodiny väzňov zadržiavaných v Saudskej Arábii odkazujú, že nebudú mlčať o vedomom potláčaní ľudských práv v krajine. Podľa nich by prevzatie anglického klubu ľuďmi z konzorcia PIF fakticky legitimizovalo zločinecký režim, ktorý vládne v tejto krajine.

 

Záujemcom je aj podnikateľ z USA

Ak by sa v krátkom čase nedospelo k vyriešeniu situácie, mohlo by sa stať, že klub štvornásobného anglického majstra by napokon neprevzali Arabi, ale skupina okolo amerického podnikateľa Henryho Maurissa, ktorá ponúka za tento obchod 350 miliónov libier. Zdroje BBC dokonca tvrdia, že saudskoarabské konzorcium PIF už stratilo doložku o exkluzivite v prípade odkúpenia majoritného podielu. V konečnom dôsledku musí Premier League a jej správna rada rozhodnúť, či potenciálni noví majitelia porušujú zákony a právne štandardy, ktorými sa riadi najvyššia anglická futbalová súťaž. "Budeme sa tým musieť vážne zaoberať," pripustil šéf PL Richard Masters.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa ToonArmy (@dailytoonupdates),

 

Fanúšikovia si stoja za svojim 
Zatiaľ čo najvyššie miesta sa nevedia rozhýbať, fanúšikovia Newcastlu majú vo veci jasno. 97% z nich nemá problém s potenciálne novými majiteľmi zo Saudskej Arábie a skôr nesúhlasne upozorňujú na negatívnu kampaň v médiách.

 

"Čo sa deje, je frustrujúce pre nás v klube aj jeho fanúšikov. Naozaj potrebujeme vedieť, či dôjde k avizovanému prevzatiu klubu novými majiteľmi alebo nie. A to rozhodnutie musí padnúť do niekoľkých dní či týždňa, lebo 12. septembra už začíname novú sezónu," doplnil tréner Steve Bruce.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies