Dvaja utečenci skočili v Braunau do rieky Inn,aby preplávali do Nemecka

NETKY.SK • 27 Október 2015, 18:16 • 2 min
Dvaja utečenci skočili v Braunau do rieky Inn,aby preplávali do Nemecka

BRANAU AM INN - Dvoch utečencov, ktorí zrejme zo starého mosta v rakúskom meste Braunau skočili dnes do rieky Inn, aby preplávali do Nemecka, sa podarilo zachrániť a sú v nemocnici.

slovakia

left justify in out

Hornorakúski policajti zatiaľ oficiálne nepotvrdili, že muži skočili do vody, pretože existuje aj možnosť, že do nej spadli, avšak indície hovoria skôr pre prvý variant. Utečenci totiž plávajúc vo vode volali po väčšej slobode a ostatní ich z mosta povzbudzovali.

 

Príslušníci bezpečnostných zložiek utečencov vytiahli z vody a pokúsia sa ich vypočuť s pomocou tlmočníkov. Muži neutrpeli žiadne zranenia, sú však podchladení.

 

Podľa slov šéfa zasahujúcich hasičov Klausa Litzlbauera mali utečenci šťastie, že hladina rieky Inn je aktuálna nízka, pretože v opačnom prípade by ich šance na prežitie boli podstatne menšie.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies