Duel Hoffenheim - Leverkusen s fantómovým gólom sa opakovať nebude

NETKY.SK • 28 Október 2013, 14:38 • 2 min
Duel Hoffenheim - Leverkusen s fantómovým gólom sa opakovať nebude

BERLÍN - Bundesligový futbalový duel Hoffenheim - Bayer Leverkusen (1:2), v ktorom minulý týždeň strelil víťazný gól "farmaceutov" Stefan Kiessling cez bočnú sieť, sa nebude opakovať. Podľa agentúry DPA o tom v pondelok rozhodol športový súd Nemeckého futbalového zväzu (DFB).

slovakia

left justify in out

Kiessling v 70. minúte poslal loptu po hlavičke do bočnej siete, v ktorej bola pravdepodobne diera a lopta sa dostala až do brány. Rozhodca Felix Brych nepochopiteľne tento "fantómový" gól uznal, čím výrazne ukrivdil domácemu tímu. Situácia vyvolala rozpačité reakcie aj medzi hráčmi a zároveň opäť otvorila diskusiu o potrebe bránkových technológií, ktoré by do podobných prípadov vniesli viac svetla. DFB avizoval, že celú situáciu bude konzultovať s Medzinárodnou futbalovou federáciou FIFA. Do procesu zapojil oba kluby, rozhodcu, kontrolnú komisiu aj FIFA. Hoffenheim sa odvolal a žiadal nový zápas, ale neuspel.

"Toto rozhodnutie samozrejme zo športového uhla pohľadu môže byť pre mnohých nedostatočné, ale je v súlade s futbalovými normami. Rozhodca Felix Brych totiž urobil nesporný a zásadný verdikt. Sťažnosť Hoffenheimu, že porušil normy, sme zamietli. Urobil chybu. Viem, že dnes večer ma moje deti a partnerka nepochvália, ale jedna vec je porozumenie, druhá názor na vec podľa platných pravidiel," povedal šéf príslušnej komisie DFB Hans E. Lorenz.

Kiesslingov fantómový gól:

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies