Dubovcová s Nestarcovou do 2. kola, čakajú ich Nemky

NETKY.SK • 18 Marec 2016, 16:05 • 2 min
Dubovcová s Nestarcovou do 2. kola, čakajú ich Nemky

VITORIA - Slovenské beachvolejbalové reprezentantky Natália Dubovcová a Dominika Nestarcová postúpili na turnaji FIVB Svetovej série kategórie Open v brazílskej Vitorii už do 2. kola play off.

slovakia

left justify in out

V prvom kole si turnajové dvadsaťštvorky poradili s o dve miesta vyššie nasadenými Holanďankami Jantine van der Vlistovou a Sophie van Gestelovou po výbornom výkone 2:0 (16, 18). Ďalšími súperkami Sloveniek budú ešte v piatok od 18.00 SEČ nemecké reprezentantky Chantal Laboureurová a Julia Sudeová.

 

Podľa informácie na webe Slovenskej volejbalovej federácie (SVF) Dubovcová a Nestarcová v prvom vzájomnom súboji s Holanďankami mali dianie na kurte celý čas pod kontrolou. Na rozdiel od súpera výborne podávali a bránili na sieti aj v poli. V druhej polovici setu si vypracovali náskok 18:13 a ten pohodlne ustrážili. Druhé dejstvo bolo vyrovnanejšie, ale stále mali navrch Slovenky. Do dôležitého trháku sa dostali v jeho druhej polovici, keď odskočili na rozdiel troch bodov - 14:11. Holanďanky ešte znížili, ale záver bol jasne v rukách Dubovcovej s Nestarcovou, ktoré boujujú o postup na olympijské hry 2016 v Rio de Janeiro.

 

V boji o postup do štvrťfinále im stoja Nemky Laboureurová a Sudeová, ktoré vyhrali skupinu a preto postúpili priamo do 2. kola. Oproti slovenským beachvolejbalistkám tak majú výhodu, že budú sviežejšie, pretože to pre ne bude v piatok prvý zápas. Na vrcholných podujatiach to bude tretí vzájomný duel týchto párov, pričom bilancia je zatiaľ vyrovnaná 1:1. Na CEV Masters vo švajčiarskom Biel/Bienne vyhrali v auguste 2014 Nemky 2:1, minulý rok v máji sa však na Grand Slame Svetovej série FIVB v Moskve tešili Slovenky po víťazstve 2:0.

 

FIVB Svetová séria 2016, Vitória (Braz.):

Hlavná súťaž:

piatok:

2. kolo:

18.00 Laboureurová, Sudeová (22-Nem.) - Dubovcová, Nestarcová (24-SR)

1. kolo:

Dubovcová, Nestarcová (24-SR) - Jantine van der Vlistová, Sophie van Gestelová (20-Hol.) 2:0 (16, 18)

 

H-skupina

štvrtok:

Dubovcová, Nestarcová - Čchen Süe, Sin-i Sia (25-Čína) 2:0 (15, 17)

streda:

Forrerová, Vergéová-Dépréová (9-Švaj.) - Dubovcová, Nestarcová 1:2 (-18, 14, -11), Menegattiová, Orsiová-Tothová (8-Tal.) - Dubovcová, Nestarcová 2:1 (16, -11, 9)

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies