Dom Buffalo Billa z filmu Mlčanie jahniat je na predaj

NETKY.SK • 20 August 2015, 16:33 • 2 min
Dom Buffalo Billa z filmu Mlčanie jahniat je na predaj

BRATISLAVA - Rodinný dom, ktorý sa objavil v oscarovej snímke Mlčanie jahniat (1991) ako brloh sériového vraha Buffalo Billa, je na predaj.

slovakia

left justify in out

Za trojpodlažný príbytok nachádzajúci sa na predmestí Pittsburghu pýtajú majitelia 300-tisíc amerických dolárov (v prepočte približne 270-tisíc eur). Hoci stavba vo viktoriánskom štýle pôsobí v snímke temne, v skutočnosti je dom svetlý a vyzdobený tapetami s kvetovanými vzormi. V suteréne sa nenachádza kobka, tak ako to zobrazuje film.


Dom podľa miestneho denníka vlastnia manželia Barbara a Scott Lloyd, ktorí ho kúpili pred takmer 40 rokmi a zosobášili sa v jeho predsieni. Ich príbytok sa do kultového trileru dostal náhodou, keď im jedného dňa na dvere zaklopal člen filmového štábu. Manželia s nakrúcaním súhlasili. Ako uviedli, produkčnému tímu trvalo šesť týždňov, kým dom pripravili na nakrúcanie.


Snímka Mlčanie jahniat vznikla na motívy rovnomennej knihy Thomasa Harrisa. Prináša príbeh študentky akadémie FBI Clarice Starling, ktorá sa podieľa na pátraní po spomínanom sériovom vrahovi Buffalo Billovi. Pomáha jej pritom brilantný psychiater Hannibal Lecter, odsúdený za sériu vrážd a kanibalizmus. Lecter Starling desí a zároveň fascinuje. Snímka v réžii Jonathana Demma, v ktorej si v hlavných úlohách zahrali Jodie Foster (Starling ) a Anthony Hopkins (Lecter), si vyslúžila päť Oscarov. Triumfovala v kategóriách Najlepší film, Najlepší adaptovaný scenár a Najlepšia réžia. Zvyšné dve ceny získali Foster a Hopkins. Harris o Hannibalovi Lecterovi pred Mlčaním Jahniat napísal knihu Červený drak. Taktiež vydal pokračovania Hannibal a Hannibal - Zrodenie zla. Aj tieto knihy sa dočkali filmového spracovania. Na motívy príbehu vznikol aj seriál Hannibal (2013 - 2015).

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies