Dokedy bude exprezident Kováč hospitalizovaný, sa nedá predpokladať

NETKY.SK • 27 Júl 2010, 11:54 • 2 min
Dokedy bude exprezident Kováč hospitalizovaný, sa nedá predpokladať

Dokedy bude exprezident Kováč hospitalizovaný, sa nedá predpokladať

slovakia

left justify in out

img

Bývalý prezident SR Michal Kováč je v súčasnosti hospitalizovaný na Neurologickej klinike na bratislavských Kramároch. Ako pre TASR uviedla hovorkyňa Univerzitnej nemocnice Bratislava Rút Geržová, termín, dokedy bude na klinike hospitalizovaný, sa v súčasnosti nedá predpokladať. "O jeho zdravotnom stave neposkytujeme informácie," dodala Geržová.
      Kováča na Kramáre previezli z Nemocnice sv. Michala. Podľa medializovaných informácií dôvodom preloženia boli opakujúce sa kolapsy v noci zo štvrtka na piatok.
      Exprezident ležal v Nemocnici sv. Michala od 12. júla, kde ho hospitalizovali po kolapse. Na lôžku mal zostať niekoľko dní a absolvovať viaceré vyšetrenia. Kováčov vtedajší stav podľa jeho slov aj podľa vyšetrení súvisel s jeho Parkinsonovou chorobou.
      Bývalá hlava štátu pre TASR ešte minulý týždeň uviedla, že sa cíti lepšie a zotrvávanie v nemocnici nesúvisí so zhoršovaním jeho zdravotného stavu, ale iba s potrebou oddýchnuť si. "V tomto veku treba oddych a ja som ho nemal. Nabral som si veľa práce, a tak sa mi stalo, že organizmus oslabol a spolu s Parkinsonovou chorobou, ktorou trpím, je to vždy horšie," vysvetlil.
      Zároveň potvrdil, že kolaps, pre ktorý ho hospitalizovali, nebol jeho prvým. "Už sa mi to v minulosti niekoľkokrát stalo," poznamenal s tým, že k nevoľnosti prispeli pravdepodobne aj vtedajšie horúčavy.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies