Robert Fico chce iniciovať odvolávanie Richarda Sulíka

NETKY.SK • 13 Október 2021, 13:47 • 2 min
Robert Fico chce iniciovať odvolávanie Richarda Sulíka

BRATISLAVA - Podľa lídra strany Roberta Fica nie je Sulík pripravený na svoju funkciu a nezvláda ju. Návrh na zvolanie mimoriadnej schôdze Národnej rady (NR) SR chce strana podať čo najskôr. Predseda parlamentu musí následne podľa rokovacieho poriadku schôdzu zvolať do siedmich dní od podania návrhu.

slovakia

left justify in out

 

Smer-SD chce iniciovať odvolávanie ministra hospodárstva SR Richarda Sulíka. Podľa lídra strany Roberta Fica nie je Sulík pripravený na svoju funkciu a nezvláda ju. Návrh na zvolanie mimoriadnej schôdze Národnej rady (NR) SR chce strana podať čo najskôr. "Predovšetkým nevidíme žiadne vecné riešenia pokiaľ ide o rast cien energií a tie idú hore. Naviac sa nám zdá, že sa každému vysmieva. Hovorí to, že trh všetko vyrieši, že nebude treba nič regulovať. Vysmieva sa ľuďom, ktorí prišli o prácu, keď hovorí, že treba zrušiť úrady práce," povedal Fico. Pokračoval, že Sulík sa ukázal ako arogantný človek.

 

img

 

V stredu chce Fico osloviť nezaradených poslancov okolo Tomáša Tarabu. "Pokiaľ sa dohodneme na spoločnom postupe, tak podáme tento návrh v expresne krátkom čase."

 

img

 

Prečítajte si: Guvernér NBS Peter Kažimír je obvinený z podplácania!

 

Zároveň sa vyjadril k štvrtkovej  mimoriadnej schôdzi, ktorá sa má venovať ochrane poľnohospodárskeho a lesného pôdneho fondu na Slovensku. Deklaroval, že s poslancami na nej stále trvajú. "V našej ústave máme ustanovenie, ktoré hovorí, že je možné pristúpiť k obmedzeniu vlastníckeho práva, ak ide o potravinovú bezpečnosť štátu. Hovoríme o pôde, o lesoch. To sa nepochybne dotýka potravinovej bezpečnosti štátu. Preto máme veľký dôvod trvať na tom, aby zajtra schôdza NR SR bola, a budeme žiadať vládu, aby predložila na rokovanie ústavnoprávnu ochranu poľnohospodárskeho a lesného pôdneho fondu." 

 

img

 

Koaličná strana Za ľudí odvolanie ministra hospodárstva Richarda Sulíka z iniciatívy Smeru-SD nepodporí. Novinárom to povedala predsedníčka strany a ministerka pre investície, regionálny rozvoj a informatizáciu Veronika Remišová počas rokovania tripartity k rozpočtu. "Samozrejme, že odvolanie Sulíka nepodporíme, my sme už jasne deklarovali, že nepodporíme odvolanie žiadneho ministra tejto vlády, keď bude iniciované opozíciou, či už Robertom Ficom alebo Petrom Pellegrinim."

 

Skritizovala, že jedinou náplňou súčasnej opozície je len niekoho odvolávať, pretože podľa nej nič konštruktívne robiť nedokáže. "Celkovo, ak mám zhodnotiť pôsobenie opozície, a to ja som bola tiež v opozícii, tak keď sa pozrieme na jej predložené návrhy, konštruktívnych je minimum." 

 

Zdôraznila, že nepozná krajinu, kde by sa dvaja bývalí premiéri riadili heslom "čím horšie, tým lepšie", čím narážala napríklad na postoj k očkovaniu proti kovidu.

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona