Do 2. ročníka Fantastickej poviedky prihlásili viac ako 300 prác

NETKY.SK • 24 August 2012, 06:47 • 2 min
Do 2. ročníka Fantastickej poviedky prihlásili viac ako 300 prác

Do 2. ročníka Fantastickej poviedky prihlásili viac ako 300 prác - Kultúra Viac ako 300 poviedok sa uchádza o ocenenie v súťaži pre začínajúcich spisovateľov Fantastická poviedka 2012.

slovakia

left justify in out

imgViac ako 300 poviedok sa uchádza o ocenenie v súťaži pre začínajúcich spisovateľov Fantastická poviedka 2012. O víťazovi 2. ročníka česko-slovenskej literárnej súťaže v žánroch sci-fi, fantasy a horor, ktorú vyhlásil žánrový magazín Fanzine.cz, sa rozhodne koncom októbra. Tohtoročné hodnotenie poviedok bude prebiehať v troch kolách. TASR informovala Karolína Novotná zo spoločnosti CzechNetMedia.
      Zo všetkých prihlásených prác bude redakcia literárnej rubriky vyhlasovateľa nominovať výber 50 najlepších poviedok, ktoré ďalej poputujú k porote zloženej z reprezentantov českej fantastiky. Súťažné príspevky budú posudzovať Vlado Ríša, Josef Pecinovský, Jiří W. Procházka a Františka Vrbenská.
      "Tohtoročnou novinkou je aj slovné hodnotenie šéfredaktora Marka Hofmana 50 najlepších poviedok, ktoré sa dostanú do nominácie. Často veľmi žiadaná spätná väzba by sa tak mala dostať k ešte väčšiemu množstvu prác ako vlani," uviedol za organizátorský magazín Marek Jedinák.
      Porota napokon rozhodne o konečnom počte , ktoré sa dostanú až do finále. V ňom budú od 1. do 21. októbra hlasovať sami čitatelia. Tí rozhodnú o autorovi, ktorý si za svoju prácu odnesie ocenenie Fantastická poviedka. Víťazné dielo bude spracované do audio podoby a odvysiela ho Český rozhlas Leonardo.
      Slávnostné vyhlásenie výsledkov súťaže sa má tento rok konať na prestížnom festivale hier a fantastiky FanCity, ktorý sa uskutoční koncom októbra v Prahe.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies