Dnes si verejnosť v Bratislave môže dať bezplatne otestovať sluch

NETKY.SK • 3 Marec 2018, 07:00 • 2 min
Dnes si verejnosť v Bratislave môže dať bezplatne otestovať sluch

BRATISLAVA - Pri príležitosti sobotňajšieho (3.3.) Medzinárodného dňa sluchu si bratislavská verejnosť bude môcť nechať bezplatne skontrolovať sluch.

slovakia

left justify in out

Občianske združenie Nepočujúce dieťa chce touto formou upozorniť na dôležitosť skorej diagnostiky a starostlivosti u detí s poruchami sluchu. "Znepokojivým faktom je, že mnohé ľahké až stredne ťažké poruchy sluchu rodiny zistia pri nástupe ich detí do školy a problémoch s porozumením v kolektíve. Preto sme sa rozhodli zabezpečiť bezplatné vyšetrenie sluchu lekárom počas podujatia 3. marca v Eurovei," vysvetľuje Ľubica Majtánová z organizácie Nepočujúce dieťa.

 

Podujatie sa koná od 15.00 do 18.00 h a verejnosť na ňom bude môcť okrem vyšetrenia získať aj ďalšie informácie o starostlivosti o sluch.

 

Každý rok sa narodí viac ako 200 detí s poruchou sluchu a až 90 percent z nich sa narodí do počujúcich rodín, kde s poruchou sluchu nemajú žiadne skúsenosti. Najväčšiu šancu prekonať následky postihnutia majú pritom deti, ktoré získajú načúvacie prístroje a špeciálno-pedagogickú starostlivosť už od šiestich mesiacov veku.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies