Djokovič si pýta reflektory nad ústredným dvorcom

NETKY.SK • 29 Máj 2013, 11:02 • 2 min
Djokovič si pýta reflektory nad ústredným dvorcom

PARÍŽ - Nekonečné čakanie na utorkový zápas prvého kola grandslamového Roland Garros znechutilo lídra svetového rebríčka tenistov Novaka Djokoviča natoľko, že si svoje dojmy nenechal iba pre seba.

slovakia

left justify in out

Na dvorec sa po viacnásobnom odklade spôsobenom dažďom dostal až o pol šiestej večer a Belgičana Davida Goffina odprevadil za 133 minút pomerom 7:6 (5), 6:4, 7:5. Po víťaznom vstupe si neodpustil komentár na margo technického vybavenia parížskeho Stade Roland Garros. Viac ako plánovanú strechu nad Dvorcom Philippa Chatriera by Srb privítal osvetlenie, ktoré by pomohlo dohnať meškanie zapríčinené nepriazňou počasia.

"Vyzerá to na dlhú cestu. Ale pre budúcnosť tenisu by sa malo spraviť aspoň to, aby sa všetky hlavné dvorce na grandslamových turnajoch, snáď okrem US Open, dali zastrešiť. Padlo by to vhod. Ale aj tak si myslím, že viac by pomohli reflektory. Bez svetla musíme skončiť o deviatej, pol desiatej, pretože už nič nevidno. S osvetlením by sa dalo ešte pár hodín pokračovať. Určite to nie je také komplikované ako strecha. Verím, že o rok, o dva už budeme svietiť," nepriamo odkázal francúzskym usporiadateľom Djokovič. 

Parížania už majú projekt strechy nad ústredným dvorcom za 340 miliónov eur. Zrealizovať by sa mal do roku 2018.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies