Djokovič a Murray obhajujú Federera pred kritikmi

NETKY.SK • 4 September 2013, 11:37 • 2 min
Djokovič a Murray obhajujú Federera pred kritikmi

NEW YORK - Švajčiarsky tenista Roger Federer ustupuje z pozícií a čelí čoraz väčšej kritike verejnosti. Po hladkej prehre 0:3 na sety so Španielom Tommym Robredom v osemfinále US Open sa na obranu 17-násobného grandslamového šampióna postavil Novak Djokovič.

slovakia

left justify in out

"Roger sa v tom zápase nepriblížil k svojej najlepšej hre a ľudia sa pýtajú prečo. Je jasné, že už nemá ten pohyb z čias, keď bol najlepším hráčom na svete. Stále však hrá skvelý tenis a právom patrí medzi päť najlepších tenistov na svete," povedal Djokovič na tlačovej konferencii v New Yorku po postupe do štvrťfinále. 

Svetová jednotka sa nechce stavať do pozície Federerovho poradcu v tom, ako dlho by mal ešte hrať tenis na vrcholnej úrovni. "Je to otázka pre neho, ale zrejme ho to stále baví a to je dôležité. Koľko že má rokov? Tridsaťdva? Taký Tommy Haas má tridsaťpäť a priblížil sa k najlepšej svetovej desiatke. Problém je v tom, že ľudia boli zvyknutí dívať sa na Federera ako na jedného z dvoch alebo troch najlepších tenistov na svete, ktorý permanentne bojuje o grandslamové tituly. Teraz to tak nie je a to považuje každý za obrovské prekvapenie," myslí si 26-ročný Srb. 

Aj svetovú trojku Andyho Murrayho prekvapilo, že Federer podľahol Robredovi. Palicu však nad ním neláme a tvrdí, že každý má právo na slabšie obdobie. Možno stačí séria víťazstiev a Federer bude späť medzi najlepšími. 

"Veľa hráčov prežíva obdobia, keď sa im práve nedarí. Federer mal po Wimbledone problémy s chrbtom a pár zápasov mu nevyšlo. Keď pribúdajú prehry, odchádza sebavedomie. To je v tenise normálne a zrejme to postihlo aj Rogera," dodal úradujúci šampión US Open Murray. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies